eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán
Federal Way, WA, USA - Dec 11 2011
Nyitókép: 4kodiak/Getty Images

Új sebességre kapcsolt a YouTube a reklámblokkolók üldözésében

Ezúttal olyan appokat tűzött céltáblára a YouTube, amelyekkel még valahogy valahogy ki tudták trükközni a videómegosztónak nem fizetők a kötelező reklámnézést.

Tavaly ősszel üzent hadat a YouTube a reklámblokkolóknak, mert elege lett abból, hogy miattuk bevételtől esik el. Ha a videómegosztó érzékeli, hogy a böngészőben blokkoló van aktivizálva, letiltja vagy erősen korlátozza a videónézést.

Most újabb fázisába ért a projekt, ezúttal az olyan mobilos és számítógépes lejátszóappokat kívánja lefülelni a YouTube, amelyek reklámok nélkül teszik lehetővé a videómegosztón elérhető tartalmak megtekintését - írja az Origo.

Az érintett alkalmazásokban nem fognak betöltődni a videók, illetve "A tartalom nem elérhető ezen az alkalmazáson belül" üzenetet fogják látni a felhasználók.

Bejelentésében a videómegosztó platform azt írja: "Szeretnénk kiemelni, hogy a felhasználási feltételeink nem teszik lehetővé a harmadik felek által készített appok számára a hirdetések kikapcsolását, mivel az megakadályozza a tartalomkészítőket a megtekintések után járó jutalom megszerzésében. A YouTube hirdetései segítenek az alkotók megélhetésének biztosításában, továbbá abban, hogy világszerte milliárdok használhassák a szolgáltatást".

Címlapról ajánljuk
Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé a gyermekek védelmét az online térben – mondta Varga Árpád, az NMHH gyermekvédelmi főosztályának elemzője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×