eur:
384.86
usd:
355.12
bux:
69064.94
2024. május 29. szerda Magdolna
Federal Way, WA, USA - Dec 11 2011
Nyitókép: 4kodiak/Getty Images

Új sebességre kapcsolt a YouTube a reklámblokkolók üldözésében

Ezúttal olyan appokat tűzött céltáblára a YouTube, amelyekkel még valahogy valahogy ki tudták trükközni a videómegosztónak nem fizetők a kötelező reklámnézést.

Tavaly ősszel üzent hadat a YouTube a reklámblokkolóknak, mert elege lett abból, hogy miattuk bevételtől esik el. Ha a videómegosztó érzékeli, hogy a böngészőben blokkoló van aktivizálva, letiltja vagy erősen korlátozza a videónézést.

Most újabb fázisába ért a projekt, ezúttal az olyan mobilos és számítógépes lejátszóappokat kívánja lefülelni a YouTube, amelyek reklámok nélkül teszik lehetővé a videómegosztón elérhető tartalmak megtekintését - írja az Origo.

Az érintett alkalmazásokban nem fognak betöltődni a videók, illetve "A tartalom nem elérhető ezen az alkalmazáson belül" üzenetet fogják látni a felhasználók.

Bejelentésében a videómegosztó platform azt írja: "Szeretnénk kiemelni, hogy a felhasználási feltételeink nem teszik lehetővé a harmadik felek által készített appok számára a hirdetések kikapcsolását, mivel az megakadályozza a tartalomkészítőket a megtekintések után járó jutalom megszerzésében. A YouTube hirdetései segítenek az alkotók megélhetésének biztosításában, továbbá abban, hogy világszerte milliárdok használhassák a szolgáltatást".

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.29. szerda, 18:00
Kalas Vivien a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Eötvös József Kutatóközpont Európa Stratégia Kutatóintézet főreferense
Rajnai Gergely a Méltányosság Politikaelemző Központ vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×