eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Drónos ételkiszállítást indított a foodora - kiderült, itthon hogyan képzelik ennek jövőjét

Együttműködve a Tele2 és az Aerit vállalatokkal, a foodora Svédországban úttörő drónos kiszállításba kezdett, elsőként az élelmiszeriparban.

A drónos kiszállítások a hét minden napján elérhetőek lesznek. Az elkövetkező hónapokban pedig egyre bővül az éttermeknek és üzleteknek a száma, hogy még szélesebb választékot és kényelmet kínáljanak a vásárlóknak - szól az ígéret.

Elsőként a Stockholm közeli, szigetekkel tagolt Värmdö területét választották ki a drónos kiszállítások helyszínéül. A foodora célja a további terjeszkedésen keresztül az, hogy a nehezen megközelíthető területeken is ugyanazt a szolgáltatást nyújthassák, mint a nagyvárosokban

„A gyors házhozszállítás számunkra demokratikus kérdés - bárhol is tartózkodik az ember az országban, lehetővé kell tenni, hogy gyorsan hozzájusson ahhoz, amire szüksége van, például gyógyszerekhez vagy a napi bevásárláshoz. Ez a lehetőség nem csak azok számára kell, hogy elérhető legyen, akik a nagyvárosokban élnek” - fogalmazta meg indokaikat Daniel Gustafsson Raba, a svéd foodora logisztikai igazgatója.

„Az igazi innovációkat a szükség szüli, és bár nálunk nincsenek extrém nehezen megközelíthető városrészek vagy települések, mint egy széttagolt szigetekkel tarkított országban, a jövő logisztikája elképzelhetetlen a foodora alakító részvétele nélkül” - osztotta meg a magyar vonatkozásokat a cég közleményében Garay Péter, a foodora Magyarország operatív igazgatója.

„Magyarországon mindig is nélkülözhetetlenek lesznek a futárpartnereink, a technológiai lehetőségekre pedig inkább segítő kézként tekintünk. Olyan területeken tudjuk elképzelni az automatizációt, amely a futárok számára is könnyítést jelenthet: például egy nagyobb irodaházban, vagy zárt campuson, ahol több perc is lehet, amíg a futár megtalálja a vásárlót vagy az ajtót, pedig már úton lehetne a következő rendelésért. Ezekben a helyzetekben hasznos lehet egy az adott helyszínre optimalizált robot, amely átveszi a recepción a rendelést a futártól, és azt a megfelelő ajtóhoz, vagy akár az íróasztalhoz viszi, miközben melegen tartja" - tette hozzá Garay Péter.

Címlapról ajánljuk
Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Christian Lindner pénzügyminiszter a közelmúltban kifogásolta a németek munkához való viszonyát, szerinte mentalitásváltásra van szükség. Egy tanulmány szerint ugyanakkor soha ennyit nem dolgoztak a németek, mint a múlt évben. Sőt a politika közreműködésével lehetne még ennél többet is. Most akkor mi az igazság?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×