eur:
383.99
usd:
354.05
bux:
68846.13
2024. május 24. péntek Eliza, Eszter
Nyitókép: Unsplash

Új funkciókkal bővül a Waze

Az egyik új bővítés például a körforgalmakba való ki- és behajtást segíti.

A TotalCar azt írja, a Google navigációs rendszerének új kepésségeiről az Ars Technika hírportál és a Waze blog is beszámolt.

A hírek szerint mind az androidos, mint az iOS-t használó telefonok tulajdonosait figyelmezteti majd az alkalmazás a sebességkorlátozás változására 150 méterrel a kritikus pont előtt. Igaz, hogy vannak olyan korszerű autók, amik ezt már alapból tudják, a Waze-zel a régebbi járművel közlekedők számára is elérhető lesz.

Ezen felül a Waze jelzi, ha az autó éles kanyarhoz vagy fizetős útszakaszhoz közeledik.

Észak-Amerikában, Mexikóban és Franciaországban arra is figyelmeztet majd, ha egy mentő, rendőr- vagy tűzoltóautó áll az autó útvonalán.

A kerülőút-navigátor nagy segítség lehet az autós turistáknak - írja a lap. Ez jelezni fogja, hogy mikor, hol, és merre kell kanyarodnia a sofőrnek, illetve többsávos út esetén azt is, melyiket kell használnia ezek közül. Ugyanígy segít majd abban is az alkalmazás, hogy a többsávos körforgalmakban melyik sávot kell használni. Szintén új funkció, hogy a Waze alkalmazkodni fog az autós kedvenc útvonalaihoz ahelyett, hogy a szerinte leggyorsabbat kínálná neki.

Hozzáteszik, az eddig megjelent információk alapján nem egyértelmű, hogy melyik szolgáltatás melyik országban, illetve mikor jelenik meg.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.24. péntek, 18:00
N. Rózsa Erzsébet
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára, a Világgazdasági Intézet munkatársa
Nagy esésből álltak talpra az amerikai tőzsdék

Nagy esésből álltak talpra az amerikai tőzsdék

Csúnyán lefordultak az amerikai tőzsdék tegnap, a Dow közel egy éve nem zárt ennyire rossz napot, de a két másik vezető index is komoly esést szenvedett el. Rontotta a hangulatot, hogy a Fed legutóbbi ülésének jegyzőkönyve és az erős amerikai gazdasági adatok ráerősítettek a hosszabb ideig magasan maradó kamatok narratívára. Az ázsiai tőzsdék ezek után szintén lejjebb kerültek, és Európában is esés látszott ma, az USA tőzsdéi azonban javítani próbálnak a tegnapi esés után. Itthon komoly mínuszba került az OTP és a Mol árfolyama, azonban nem érdemes megijedni, hiszen ezt mindkét papír esetében az osztalékszelvény-vágás okozta.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×