eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Nyitókép: Unsplash.com

Fizetős lesz egy kedvenc turistaútvonal

Japánban júliustól belépőt fognak szedni a szigetország egyik látványosságának számító Fudzsi-hegy legnépszerűbbnek számító turistaútvonalán, a Josida-ösvényen - jelentette be kedden a Fudzsit is magába foglaló Jamanasi prefektúra egyik illetékese.

A tájékoztatás szerint a döntés a tisztaság megőrzése és az emberek testi épségének biztosítása miatt született, a jegyet pedig 2000 jenért (körülbelül 4700 forint forint) lehet megváltani. Mindemellett 4000-re korlátozzák a napi látogatók számát, a belépés pedig délután négy és hajnali két óra között tilos lesz.

A Japán legmagasabb hegyének számító, Tokiótól alig kétórányi vonatútra található 3776 méteres Fudzsit júliustól szeptemberig rendszerint több mint 220 ezer ember keresi fel. Kaszai Tosiaki, a helyi önkormányzat egyik illetékese elmondta, hogy a koronavírus-járvány nyomán bevezetett korlátozások feloldását követően jelentősen nőtt a hegyre tartók száma. Kiemelte, hogy az önkormányzat fontosnak tartja azt is, hogy az emberek a hegyi környezetnek megfelelő ruházatot hordjanak és más módon is készüljenek fel a mászásra, például nézzenek utána a közösségi oldalakon az aznapi látogatók számának.

A japán sajtóban minden nyáron több hír jelenik meg az útnak felkészületlenül nekivágó turistákról, köztük olyanokról, akik az ösvényen vernek tábort, tiltott helyen tüzet gyújtanak, vagy éppen pihenő nélkül próbálják elérni a csúcsot.

Jóllehet a csúcsra vezető másik három turistaút továbbra is ingyenesen használható, a Josida-ösvény a turisták kedvence. Hivatalos adatok szerint a hegycsúcsot meghódítani akarók 60 százaléka választja ezt az utat.

Címlapról ajánljuk

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 19:45
×
×
×
×