eur:
389.58
usd:
363.43
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Nyitókép: Pixabay

Többet árt, mint használ, ha így issza a mézes teát

A meleg zöld teát mézzel ízesíteni jó ötletnek tűnik. A gond, hogy mégsem egészen az.

A méz kiváló tápanyag- és antioxidánsforrás – nyersen. A magas hő viszont elpusztítja a tápanyagok nagy részét. Akkor ez vajon azt is jelenti, hogy nem szabad felmelegíteni vagy forró italba tenni a mézet? Ennek járt utána a mindmegette.hu.

Az biztos, ha a méz eléri a 37 fokot, akkor a méz elveszíti antimikrobiális tulajdonságait. 40 fok felett a méz legfontosabb enzime is elpusztul: ez az invertáz, ami az emberi szervezetben segíti a komplex cukrok emésztését és antioxidáns tulajdonságokkal rendelkezik. Ennél is magasabb hőmérsékleten pedig elkezdődik a karamellizálódásnak nevezett folyamat, amely a méz összes jótékony komplex cukrát átalakítja egyszerű cukorrá.

Éppen ezért a mézet soha nem szabad forró italba tenni.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×