Infostart.hu
eur:
382.03
usd:
328.31
bux:
108922.07
2025. december 5. péntek Vilma
Nyitókép: Pixabay

Többet árt, mint használ, ha így issza a mézes teát

A meleg zöld teát mézzel ízesíteni jó ötletnek tűnik. A gond, hogy mégsem egészen az.

A méz kiváló tápanyag- és antioxidánsforrás – nyersen. A magas hő viszont elpusztítja a tápanyagok nagy részét. Akkor ez vajon azt is jelenti, hogy nem szabad felmelegíteni vagy forró italba tenni a mézet? Ennek járt utána a mindmegette.hu.

Az biztos, ha a méz eléri a 37 fokot, akkor a méz elveszíti antimikrobiális tulajdonságait. 40 fok felett a méz legfontosabb enzime is elpusztul: ez az invertáz, ami az emberi szervezetben segíti a komplex cukrok emésztését és antioxidáns tulajdonságokkal rendelkezik. Ennél is magasabb hőmérsékleten pedig elkezdődik a karamellizálódásnak nevezett folyamat, amely a méz összes jótékony komplex cukrát átalakítja egyszerű cukorrá.

Éppen ezért a mézet soha nem szabad forró italba tenni.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2025.12.05. péntek, 18:00
Bódis László
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért felelős helyettes államtitkára, a Nemzeti Innovációs Ügynökség vezérigazgatója
Megjött a nap legfontosabb adata - Mutatjuk a piaci reakciókat!

Megjött a nap legfontosabb adata - Mutatjuk a piaci reakciókat!

November végén volt egy kisebb megingás a világ tőzsdéin, az AI lufi kipukkanásától is tartottak a befektetők, de persze azt az esést is megvették a befektetők, és mostanra újra a történelmi csúcsok közelében állnak a világ részvénypiacai. Pénteken kitart a jó hangulat Európában, illetve Amerikában egyaránt. Közben a nap legjobban várt adatközlése is megérkezett, van minek örülni, ugyanis majdnem fél év után először javult decemberben a fogyasztói bizalom az Egyesült Államokban.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×