eur:
389.2
usd:
362.48
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Nyitókép: Pixabay

Újra felbukkant Magyarországon a titokzatos jávorszarvas – videó

Ezúttal Záhony közelében készült egyértelmű videofelvétel a ritkaságról.

Egy újabb felvétel került fel a közösségi oldalakra a hazánkban kóborló jávorszarvasról. Itt már pontosan kivehető, hogy a kora reggeli órákban Kisvárdáról Záhony felé tartott a különleges szarvasfajta.

Két betegszállító a mándoki gyermekotthon betegeit vitte haza, amikor Záhony és Zsurk között megpillantottak egy állatot. Először azt hitték, hogy egy elszabadult ló, és amikor megálltak, akkor látták, hogy egy fiatal jávorszarvasbika van előttük. Ekkor kezdték el videózni a nagytestű, körülbelül 300 kilogrammos szarvast – írja az agrojager.hu.

A bika sokáig előttük szaladt az úton, majd egy napraforgó tarlóra váltott át és lassan eltűnt. Vélhetően ugyanazt az egyedet sikerült levideózni, amit szeptember végén láttak a Bodrogközben.

Mivel az ukrán határ a megfigyelés helyétől alig pár száz méterre helyezkedik el és azon a szakaszon a Tisza az államhatár, a bika valószínűleg elhagyta Magyarország területét.

Utoljára 1989-ben tévedt jávorszarvas Magyarországra, amit a vadászok akkor elejtettek, a mostani törvények szerint Magyarországon tilos kilőni.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×