eur:
380.3
usd:
351.54
bux:
58509.85
2023. december 4. hétfő Barbara, Borbála
Nyitókép: Pixabay

Streaming, zene, videók: kezdenek megugrani a digitális költségeink

Filmnézés, zenehallgatás, videojáték, reklámmentesítési költségek... egyre szaporodnak a digitális internetes tartalmakért fizetett havidíjak.

A 24.hu megpróbált utánajárni, mennyi pénz mehet el a Netflixre, a Spotify-ra, a YouTube-ra és társaira havonta.

Hazánkban már jóval meghaladja a streamingelőfizetők száma a kétmilliót. A JustWatch adatai szerint az idei év első negyedévében messze a Netflixnek volt a legtöbb előfizetője, kedvező ajánlata miatt pedig a Prime Video szerepelt a második helyen. A harmadik helyért az HBO Max és a Disney+ versenyez, és csak jóval lemaradva érkezik az Apple TV+.

Egy Netflix Prémium csomag havi 4490 forint, plusz családtagonként 1000, ha más is használja. Egy Prime Video alap csomag 3200 forint körül van, de jövőre ide is jönnek a reklámok, amiket még havi 1000 forintért lehet majd csak megúszni. Az HBO Max 2400 forint körül jön ki, ha valaki most regisztrál.

Ráadásul nemsokára a havi kétezer forintos RTL+-on is elgondolkodhat az, aki focirajongóként a jövő évben is szeretné követni a nemzetközi kupameccseket, ugyanis azok elkerülnek az MTVA-tól.

Zenei streamingben a Spotify vezet, amelynek családi csomagjáért havi 3290 forintot kell utalni (igaz, ez szabadon osztható a családtagok között, így lehet, hogy az egy főre eső költség alacsonyabb).

A YouTube előfizetéses verziója diákként 1090 forint, felnőttként pedig 1790 havonta, ezért reklámmentesség és plusz szolgáltatások járnak.

Videojátékok esetében a PlayStationnek havi 3200 és 6000 forint közötti összeget kell fizetni csomagtól függően, míg a Nintendo Switch Online havi ára 600 forintnál kezdődik. Az Xbox-nak a cikkben említett csomagjai 3000 és 4800 forint között vannak.

Felhőszolgáltatásra a szerző a Google Drive-ját hozta, ha valaki nagyobb mennyiségű adatot, több nagyobb fájlt szeretne bárhonnan elérni, ennek a havi ára 690 forinttól 3590 forintig terjedhet.

Sokaknak az Office 365 előfizetés is hasznos lehet – ehhez felhőalapú tárhely is jár –, ennek ára magánszemélyeknek havi 2500-3600 forint.

A fentiekben még nincsenek benne az érdeklődési körnek megfelelő hírszolgáltatásokért történő esetleges plusz költségek, legyen az írott vagy videós tartalom, konkrét tartalomvásárlás vagy mondjuk egy videókészítő támogatása.

És persze hozzájön még maga az internet-előfizetés is.

Címlapról ajánljuk
Nagy Márton: egyszerre lehet egyensúly és növekedés, ez most a cél

Nagy Márton: egyszerre lehet egyensúly és növekedés, ez most a cél

Rengeteg kérdést kell tisztázni, de az év végéig le szeretnénk zárni az adásvétel aláírását. A következő hetekben felszáll a füst – mondta az Budapest Airport küszöbön álló megvásárlásáról Nagy Márton az InfoRádió Aréna című műsorában. A gazdaságfejlesztési miniszter beszélt az inflációs várakozásokról, a fogyasztás fellendüléséről, a növekedési kilátásokról és az uniós pénzek nélküli működésről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.12.05. kedd, 18:00
Kunhalmi Ágnes
a Magyar Szocialista Párt társelnöke
A rettegett 2SZ22-eseket sorra veti Ukrajna, beindult a nagyüzem

A rettegett 2SZ22-eseket sorra veti Ukrajna, beindult a nagyüzem

Ukrajna jelentős mérföldkőhöz érkezett védelmi képességeinek bővítése terén: Volodimir Zelenszkij elnök bejelentette, hogy az ország hadiipari komplexuma immár havonta hat 2Sz22-es Bohdana önjáró löveget gyárt. Zelenszkij napi jelentésében kiemelte a hazai gyártás fokozására tett erőfeszítések sikerét, hangsúlyozva ennek az eredménynek a jelentőségét Ukrajna védelmi képességei szempontjából.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×