eur:
389.48
usd:
365.92
bux:
55376.1
2023. szeptember 23. szombat Tekla
A trófea a 2019-2020-as labdarúgó Bajnokok Ligája csapatbeosztásának sorsolásán az Európai Labdarúgó-szövetség, az UEFA nyoni székházában 2019. augusztus 5-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Salvatore Di Nolfi

Máris leforrázza a BL-meccsekre várókat az RTL vezérigazgatója

A találkozók nagy része csak neten lesz látható, a közvetítések pedig egy fizetős streaming szolgáltatás részei lesznek.

2024-től változik a BL lebonyolítása - ligarendszer, 32 helyett 36 csapat, több meccs -, de magyarországi közvetítői jogainak birtokosa is, a köztelevízió helyett immár az RTL adhatja a legrangosabb európai futballklubküzdelem összecsapásait, értesülések szerint 9-11 millió euró körüli összegért.

A Rangadó azonban talált "apró betűs részeket" a szerződésben, ami kihatással van a nézők meccsekhez való hozzáférésére; aligha láthatják ugyanannyian a mérkőzéseket, mind eddig.

Vidus Gabriella közlése szerint ugyanis "az üzleti modell az RTL+-ra van kitalálva, de lesznek lineáris közvetítések is".

"Önmagában már azzal jóval több lehetőségünk lesz, hogy sokkal több lesz a meccs – a nézőknek akár arra is lehetőségük lesz az RTL+-on, hogy az összes meccset megnézzék mindenfajta egyéb digitális kiterjesztéssel. Ilyen Magyarországon még nem volt. (…) A Bajnokok Ligája a koronaékszer, de azt fontos tudni, hogy az RTL+ üzleti stratégiája ettől még nem változott meg" - jelezte.

A platform november közepén indult, közel 300 ezer felhasználója van.

"Ez nem egy sportelőfizetés lesz, hanem egy streaming előfizetés, amiben sport is van végre, ráadásul nem akármilyen" - folytatta a vezérigazgató, megerősítve, a meccsek többsége csak online lesz nézhető.

A szkepticizmust megérti, a legtöbb újításukkal szemben ezzel az attitűddel találkozik, "de mi szeretünk újítani. Ki innováljon, ha nem mi?" - fogalmazott Vidus Gabriella.

Címlapról ajánljuk
Elemző: nem mondja meg a kormány, pontosan miért ekkora az áfabevétel-hiány

Elemző: nem mondja meg a kormány, pontosan miért ekkora az áfabevétel-hiány

Idén augusztusban az államkasszába 314 milliárd forint áfabevétel folyt be, ami 14,5 százalékkal alacsonyabb, mint az egy évvel korábbi 368 milliárd forintos összeg - derült ki abból a részletes adatokból, amelyet a pénzügyminisztérium közölt az államháztartás augusztusi alakulásáról. A Portfolio elemzője azt mondta, hogy ezzel idén már negyedik hónapja csökkennek az áfabevételek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.09.25. hétfő, 18:00
Szlávik János
főorvos, a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×