eur:
378.63
usd:
348.02
bux:
58010.99
2023. december 3. vasárnap Ferenc, Olívia
Nyitókép: Pexels.com

Ennek a rekorder traffipaxnak az elhelyezői tudhattak valamit

Napi háromezer gyorshajtót fog a csúcstartó német sebességmérő.

Walddorfhäslach település Németországban, Baden-Württembergben, Stuttgarttól délre. Itt, a B27-es úton, egy hídoszlop mögé rejtve figyeli a forgalmat Németország legsikeresebb sebességmérő kamerája. Német lapok alapján a hvg.hu azt írta, naponta akár 3000 sofőrt is gyorshajtáson kapnak itt.

Rekordnapokon akár 100 ezer eurós "forgalmat is bonyolít", az éves bevétel pedig körülbelül négymillió eurót tesz ki.

"Olyan, mint a villogás a diszkóban" - mondta egy helybeli a kameráról. Előtte ráadásul figyelmeztető tábla sincs (a megengedett legnagyobb tempó pedig 120 km/h).

A kamerával gyorshajtáson kapott járművek 62 százalékának esetében szabtak ki bírságot 2020-ban, a sikertelen felvételek oka a különösen nagy forgalom vagy a rossz időjárás volt.

Címlapról ajánljuk
Nyilatkozatok - Nem lenne meglepetés a továbbjutásunk
Labdarúgás, Eb-2024 - sorsolás után

Nyilatkozatok - "Nem lenne meglepetés a továbbjutásunk"

A magyar labdarúgó-válogatott Eb-kijutásban kulcsszerepet vállaló kapusa amondó, nem gyilkos a szombati, hamburgi sorsoláson kialakult német, magyar, skót, svájci csoport a 2024-es labdarúgó-Eb-re. Nagy Ádám szerint "abszolút van keresnivalónk", de nem szabad elkiabálni semmit. Marco Rossi szerint Svájc, Skócia és Magyarország hármasa közül bármelyik bármelyiket megverheti a továbbjutó helyekért zajló küzdelemben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.12.04. hétfő, 18:00
Nagy Márton
gazdaságfejlesztési miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×