eur:
389.41
usd:
363.37
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Nyitókép: Pixabay

Már a láthatáron a lehűlés, figyelmeztetéseket is kiadtak - térképes előrejelzés

Már csak rövid idő van hátra a napközbeni nyári melegből.

Kedden napos időre kell számítani kevés fátyol- és gomolyfelhővel csapadék nélkül. A többnyire mérsékelt déli, délnyugati szél időnként megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet 29 és 34 fok között alakul.

Szerdán még döntően napos idő várható fátyolfelhőkkel, de gomolyfelhők is képződnek. Általában nem lesz csapadék, de főleg hazánk nyugati, északnyugati harmadán előfordulhat zápor, zivatar a nap második felétől (három megyére van érvényben sárga, első fokú figyelmeztetés). A déli, délnyugati, majd a Dunántúlon a nyugati, északnyugati szél sokfelé megélénkül, zivatarban megerősödik. A minimum-hőmérséklet általában 10, 18, a csúcsérték 28, 34 fok között valószínű. Délkeleten mérhetik a magasabb értékeket.

Csütörtökre aztán megjön az eső, egy hidegfront szakadozott felhőzete vonul északnyugatról délkelet felé. Jelen állás szerint szinte az egész országra citromsárga figyelmeztetés van érvényben zivatarok esélye miatt. Az északnyugati, északi szél megélénkül, helyenként megerősödik, zivatarban viharos lökések is lehetnek.

Most úgy látja a meteorológia, hogy a hétvégén bár melegedni fog valamennyit az idő, a 30 fokot már nem érik el a hőmérők higanyszálai.

Címlapról ajánljuk
Wéber Gábor elmondta, ki szorongathatja meg Max Verstappent

Wéber Gábor elmondta, ki szorongathatja meg Max Verstappent

A hétvégi Forma–1-es Miami Nagydíjon is a Red Bull és Max Verstappen a fő esélyes – mondta az InfoRádióban Wéber Gábor. A kommentátor a 2024-es szezon első öt versenyének legfontosabb történéseit is elemezte, valamint kitért arra is, milyen következményei lehetnek annak, hogy Adrian Newey tervezőmérnök 2025-ben már biztosan távozik a vb-címvédő istállótól.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×