eur:
391.13
usd:
366.59
bux:
68142.02
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti
2023.06.02. McDonalds ĂŠtterem ĂŠs skybox a Budapest Parkban, koncert kĂśzben.
Nyitókép: Facebook/ McDonald's/ Pelikán János

Nem várt lépést tesz a McDonald’s

A gyorsétterem-óriás a második negyedéves eredménybeszámolójából derült ki néhány részlet a projektről.

A McDonald’s CosMc’s néven spin-off-étteremmárkát hoz létre – írja az Index.hu.

Chris Kempczinski, a McDonald’s vezérigazgatója szerint a CosMc’s jelenleg kis formátumú koncepció, amely a McDonald’s teljes DNS-ével rendelkezik, de a saját, egyedi személyisége is megvan. A vállalat 2024 elején teszteli a CosMc’st, de csak "korlátozott földrajzi területen". A McDonald’s közölte, a decemberi befektetői napon további részleteket oszt meg ezekről a tervekről – írja a CNBC.

Az űrlény visszatér

Az új márka neve CosMc-től, a McDonaldland kabalafigurájától származik, aki az 1980-as évek végén és az 1990-es évek elején jelent meg reklámokban. CosMc egy űrlény volt, aki a McDonald’s ételeire vágyott.

Nemrégiben a McDonald’s egy másik kabalafiguráját is visszahozta: Grimace óriási sikert aratott, amikor júniusban bevezették a Grimace Birthday Mealt, amely élénk lila turmixot tartalmazott. Az ital képe vírusként terjedt a közösségi médiában, és nagyban növelte az éttermek forgalmát.

Eddig nem járt sikerrel a terjeszkedéssel

A McDonald’s korábbi törekvései, hogy az elsődleges üzletágán túlra terjeszkedjen, nem voltak sikeresek. Az 1990-es évek végén megvásárolta a Donatos Pizza és a Boston Market éttermeket, valamint részesedést szerzett a Chipotle Mexican Grillben.

Kevesebb mint egy évtizeddel később azonban mindháromtól megszabadult, amelyek a McDonald’s nehézségei miatt zavaró tényezővé váltak. A Chipotle és a McDonald’s a franchise-tervekkel és a drive-thru sávokkal kapcsolatban is összeveszett.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 19:45
×
×
×
×