eur:
390.66
usd:
364.19
bux:
68180.34
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti
Nyitókép: Pixabay

Döbbenetes méretű méhfelhő jelent meg egy egri társasháznál - videó

Mintegy negyvenezer egyedes család szürke felhőként bolygott egy fenyőfa körül. Különös módszerrel költöztették el az állatokat.

Egy több 40 ezer fős méhraj szállt meg egy fenyőfát egy egri társasház udvarán. Egy helyi nő látta meg a szürke felhőként zümmögő rengeteg méhet, de időbe telt, mire ő és a szomszédok rájöttek, hogy mivel is van dolguk.

A szakértő az RTL Híradónak azt mondta: korábbi élőhelyüket kinőhették, ezért a királynő kirepült, a dolgozok pedig követték, hogy új helyet keressenek.

Bár a méhek általánosságban ártalmatlanok és csak akkor támadnak, ha veszélyben érzik a királynőjüket, a lakók féltették a gyerekeket, ezért kihívták a darázsvadászokat. A munkában az egyik ott élő kislány is segíthetett - őt is védőruhába öltöztették és azt a feladatot kapta, hogy hideg vízzel fújja le az állatokat, ettől ugyanis sokkal nyugodtabbá válnak.

A szakemberek egy befogó vödörben szállították el az állatokat a karantén telephelyükre, ahol az idén befogott méhcsaládok vannak. Ott saját kaptárt is kapnak, és így majd mézet is készíthetnek.

A befogók szerint 4-4,5 kilós lehetett a raj, és mivel egy kiló nagyjából tízezer darab, így 40-45 ezren lehettek.

(A nyitókép illusztráció.)

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
Új támogatója lett a francia EU-s pénzügyi puccstervnek

Új támogatója lett a francia EU-s pénzügyi puccstervnek

Az európai befektetéskezelési ágazat támogatja a francia javaslatot, amely az EU-tagállamok egy kis országcsoportokra érvényes tőkepiaci uniójának létrehozására irányul. Sandro Pierri, az Európai Alap- és Vagyonkezelési Szövetség (EFAMA) elnöke arra figyelmeztetett, hogy a reformmal kapcsolatos további késedelmek és EU-n belüli felesleges viták azt eredményezhetik, hogy még több vállalat és befektetés vándorol át az Egyesült Államokba.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 19:45
×
×
×
×