eur:
392.47
usd:
365.57
bux:
66127.6
2024. április 26. péntek Ervin
Nyitókép: Pixabay

Váltás az időjárásban: a légörvény még marad, de már kibukkan a nap

A következő napokban anticiklon veszi át az uralmat a Kárpát-medence fölött: a csapadékot leváltja a napsütés.

Az európai kontinens időjárását ciklonok teszik változatossá. A skandináv területektől egészen a Kárpát-medencéig egy hosszan elnyúló, hullámzó frontrendszer húzódik. A front mentén szeles, csapadékos időjárás a jellemző, Közép-Európában több helyen 25 mm-t, a magasabban fekvő területeken 50 mm-t meghaladó csapadékösszegeket mértek, sőt Lengyelországban 109 mm-es napi csapadékösszeget is regisztráltak.

A mediterrán térségben is alacsonynyomás a meghatározó, a csúcsértékek ott általában 30 és 33 fok között alakulnak.

A Kárpát-medence térségében folytatódik a változékony időjárás, de kedden már kevesebb helyen eshet.

Kedden az ország keleti felén több-kevesebb szűrt napsütés várható, a Dunántúlon közepesen vagy erősen felhős lesz az ég, ott csak rövid időre süthet ki a nap. Az ország jó részén száraz idő várható, a Dunántúlon is megszűnik a csapadék, de délután az északkeleti, keleti megyékben van esély záporra, zivatarra. A Dunántúlon illetve zivatarok környezetében lehetnek erős vagy viharos lökések, másutt mérsékelt marad a légmozgás.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12 és 19 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden a Dunántúlon 20 és 26, a Dunától keletre 27 és 31 fok között valószínű.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×