eur:
395.05
usd:
370.93
bux:
65061.82
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: Csavargőzös / Facebook

Gazdagodás a Balatonnál

Új hajós relikviákkal gazdagodott a 150 éves Balaton Csavargőzös.

A 131 éves Kelén hajón történő utazással kezdődött az ünnepség a Balaton Csavargőzösnél. Révfülöpről visszaérve avatták fel a 150 éves boglári hajó új kiállítóterét - írja a Sonline.

A Csavargőzös szolgált a Balatonon és a Dunán, hajtotta gőzgép és dízelmotor is. 2012-ben lett műemlék hajó, az évek során kedvelt turisztikai látványossággá vált. A Balaton Csavargőzöst tíz éve a Balatoni Hajós Kultúráért Egyesület gondozza.

Ebben az évben új kiállítóteret sikerült létrehozni, ahol első és második generációs dízel motorokat láthatnak az érdeklődők, valamint a beltérben a Csavargőzös számítógépes rendszerben Révfülöpre vezethető, a programozást helyi diákok fejlesztették ki – mondta Kopasz Balázs, az egyesület elnöke.

Móring József Attila, a térség országgyűlési képviselője köszöntőjében elmondta: a felújított Csavargőzös, mint turisztikai attrakció hozzájárul ahhoz, hogy a Balatont télen és nyáron is érdemes meglátogatni.

Balatonboglár ékkő a hajózás történetének bemutatásában és büszkék vagyunk rá, hogy a társaságunk nosztalgiahajóinak relikviája, motorja megtalálható az új kiállítótérben – mondta Veigl Gábor, a Balatoni Hajózási Zrt. vezérigazgatója. Hozzátette: az idei szezonban a hajózási társaság számos újdonsággal készülnek, bízva abban, hogy folytatódik a tavalyi 30 százalékos utasforgalom növekedés.

Egy korábbi videó a hajóról:

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×