eur:
392.37
usd:
365.87
bux:
66823.06
2024. április 26. péntek Ervin
Nyitókép: Pixabay

Bezár egy emblematikus pesti gourmet étterem

Az Olimpia vendéglő séfje, Ádám Csaba elmondta: feladta. A pályát is elhagyja.

A 2021-es Dining Guide Étteremkalauzban 87 ponttal a 19. helyen szerepelt az Olimpia vendéglő, évről évre az ország legjobb éttermeinek élbolyát erősítve. Az év végén bezár az étterem – írja a diningguide.hu.

Mindig is külön úton jártak, immár nyolc és fél éve Ádám Csaba séf irányítása alatt. Távol a belvárosi menő helyektől, a Keleti pályaudvar közelében, egy szuterén helyiségben fellelhető az Olimpia – még öt héten át.

Anno kitűntek az éttermi felhozatalból következetesen képviselt koncepciójukkal: az aznap reggel beszerzett, piaci terményekből és legfrissebb árukból alkottak ínyencfogásokat, az aznapi menüt a krétatábláról lehetett leolvasni. Rendkívül vendégbarát árakkal dolgoztak, az ebédmenüjük legendás volt ár-érték arányban, kiszakadva a napi teendőkből itt kimagaslóan magas színvonalon megalkotott két-három fogást kérhettünk, igazi hétköznapi gourmet kiruccanásként.

Ádám Csaba a portálnak elmondta, hogy nem csak éttermét zárja be, valószínűleg pályát is módosít: feladta.

Az állandó munkaerőhiány és az elmúlt közel két év nyitás-zárásai, bizonytalanságai nyomán elfogyott az ambíció.

Az étterem 2021. december 31-ig tart nyitva. Az új üzemeltető más néven nyit arab éttermet az Alpár utcai üzlethelyiségben.

Címlapról ajánljuk

Titokzatos nagy vásárlás előtt az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×