eur:
368.69
usd:
344.72
bux:
48432.59
2023. június 7. szerda Róbert
Nyitókép: Pixabay

Bezár egy emblematikus pesti gourmet étterem

Az Olimpia vendéglő séfje, Ádám Csaba elmondta: feladta. A pályát is elhagyja.

A 2021-es Dining Guide Étteremkalauzban 87 ponttal a 19. helyen szerepelt az Olimpia vendéglő, évről évre az ország legjobb éttermeinek élbolyát erősítve. Az év végén bezár az étterem – írja a diningguide.hu.

Mindig is külön úton jártak, immár nyolc és fél éve Ádám Csaba séf irányítása alatt. Távol a belvárosi menő helyektől, a Keleti pályaudvar közelében, egy szuterén helyiségben fellelhető az Olimpia – még öt héten át.

Anno kitűntek az éttermi felhozatalból következetesen képviselt koncepciójukkal: az aznap reggel beszerzett, piaci terményekből és legfrissebb árukból alkottak ínyencfogásokat, az aznapi menüt a krétatábláról lehetett leolvasni. Rendkívül vendégbarát árakkal dolgoztak, az ebédmenüjük legendás volt ár-érték arányban, kiszakadva a napi teendőkből itt kimagaslóan magas színvonalon megalkotott két-három fogást kérhettünk, igazi hétköznapi gourmet kiruccanásként.

Ádám Csaba a portálnak elmondta, hogy nem csak éttermét zárja be, valószínűleg pályát is módosít: feladta.

Az állandó munkaerőhiány és az elmúlt közel két év nyitás-zárásai, bizonytalanságai nyomán elfogyott az ambíció.

Az étterem 2021. december 31-ig tart nyitva. Az új üzemeltető más néven nyit arab éttermet az Alpár utcai üzlethelyiségben.

Címlapról ajánljuk
AKTUÁLIS
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
2023. június 7. 07:25
×
×
×
×