eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Villámok cikáznak az égbolton Salgótarján felett 2020. szeptember 1-jén. Heves zivatarokkal és kiadós esővel vihar vonul át a keleti országrész felett.
Nyitókép: MTI/Komka Péter

Velünk maradnak a felhőszakadások hétfőn, de majd jön a szárazság

Hétfőn még több helyen elégségesek lesznek a feltételek záporok, zivatarok kialakulásához, azonban nyugat felől már érkezik a stabilabb, szárazabb levegő.

Hétfőn az ország nagy részén erőteljes gomolyfelhő-képződésre van kilátás, és többfelé, akár több alkalommal is számíthatunk záporokra, zivatarokra, amelyeket felhőszakadás kísérhet.

A Dunántúl északnyugati felén már kevesebb lesz a felhő, és ott kisebb a csapadék esélye is.

Az északias szél főleg a Nyugat-Dunántúlon, illetve északkeleten erősödhet meg, de zivatarok környezetében is lehetnek erős vagy akár viharos széllökések.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 18 és 23 fok között várható, de az átmenetileg derült, szélcsendes tájakon pár fokkal hűvösebb lehet a hajnal.

A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn általában 26 és 30 fok között alakul.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×