eur:
392.38
usd:
365.69
bux:
0
2024. április 26. péntek Ervin
Strandolók a balatonfenyvesi szabadstandon 2020. augusztus 8-án. Kelet felől emelkedve az országban egyre nagyobb területen haladja meg a napi középhőmérséklet a 25 Celsius-fokot, nagyvárosokban akár a 27 Celsius-fokot is - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat. A hőség miatt Budapestre, valamint 14 megyére - Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád-Csanád, Fejér, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Tolna - adtak ki elsőfokú figyelmeztetést.
Nyitókép: MTI/Varga György

Jó hírt kapnak a Balatonra indulók

Az ideális strandidő ellenére érdemes figyelni a viharjelzésre is.

A Balatonnál is rendkívül meleg időjárás ígérkezik a következő napokban, és a víz hőmérséklete csütörtökön 27 Celcius-fokos lehet.

Horváth Ákos, a siófoki obszervatórium vezetője a hirbalaton.hu-nak elmondta: a légáramlatok alakulása miatt Afrika irányából érkezik hozzánk a száraz és forró levegő. A szaharai eredetű légtömeg először a középső mediterrán térséget árasztja el, ahol várhatóan sokfelé 40 fok fölötti legmagasabb hőmérsékletek lesznek, ezután a Kárpát-medencébe is megérkezik a forróság.

A nagy meleg másik oka a Medárd időszaki zivatarok elmaradása. A június első felében sok csapadékot adó zivataroknak meghatározó szerepük van a nyári időszak talajnedvességének alakulásában. A mostani száraz talaj gyorsan felmelegszik, de a talajból elpárolgó nedvesség hiánya csökkenti a gomolyfelhők gyakoriságát, így még erősebb lesz a napsütés.

Az ideális strandidő ellenére érdemes figyelni a viharjelzésre is, hétfőn nappal a délnyugati szél, kedden hajnalban pedig az átmenetileg északnyugatira forduló szél miatt lehet első fokú viharjelzés.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×