eur:
394.4
usd:
362.96
bux:
0
2024. március 19. kedd Bánk, József
Fürdőzők a balatonmáriafürdői strandon 2015. július 7-én. Az országos tiszti főorvos július 4-től július 8-án éjfélig hőségriadót rendelt el, mert ebben az időszakban eléri vagy meghaladja a napi középhőmérséklet a 27 Celsius-fokot.
Nyitókép: MTI/Varga György

Megmutatja igazi arcát a nyár a hétvégén, de már feltűnik a láthatáron az enyhülés

Keményen 30 fok fölött lesznek a hétvégi maximumok, esőre ne nagyon számítson senki.

Hullámzó front húzódik Norvégia, Anglia és a Vizcayai-öböl felett. Ennek megfelelően a nyugat-európai partvidéken többfelé fordul elő eső, zápor, zivatar, és a hidegfronti szakasz átvonulását követően jelentősen visszaesik a hőmérséklet. A front előtt ugyanis kifejezetten meleg levegő érkezik Nyugat-Európa fölé is, így Délkelet-Angliában 28, 29, a Benelux-államokban 30, Franciaországban pedig 32, 33 fok körül alakul a csúcshőmérséklet.

Ha ennyire meleg Közép-Európában nincs is, de nagy területen regisztrálnak 30 fok közeli csúcsértékeket. Litvánia és Lettország fölött található ugyanis egy nagy kiterjedésű anticiklon középső területe, amelynek köszönhetően Közép- és Kelet-Európa legnagyobb részén napos, eseménytelen az időjárás.

Péntek estig a Kárpát-medence fölé ennek a magasnyomású területnek a peremén egyre melegebb és száraz levegő érkezik; fokozódik a kánikula.

A sok napsütés mellett megjelennek gomoly- és fátyolfelhők az égen, csapadék az ország döntő részén nem lesz.

A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken 32–33 fok közelében alakul.

Szombaton is sok lesz a napsütés. A Tiszántúlra esetleg besodródhat egy-egy zápor, zivatar, de másutt nem lesz csapadék. A minimumhőmérséklet 13–21 fok között valószínű. A nappali maximumok 31 és 35 fok között alakulnak.

Vasárnap is napos időre lehet számítani, de néhol előfordulhat zápor, zivatar. A hajnali 14–22 fokról 31–35 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Kuntár Roland meteorológus a videóban elmondja, hogy a jövő hét közepén várható visszaesik a hőmérséklet, 30 fok alatti maximumokra van kilátás, csapadék is lesz, aztán visszatér a kánikula.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
Átfogó orosz hadjárattól tart Ukrajna, Európa háborúra készül - Híreink az ukrajnai háborúról kedden

Átfogó orosz hadjárattól tart Ukrajna, Európa háborúra készül - Híreink az ukrajnai háborúról kedden

Páncélozott harcjármű-koalíciót alapított Németország és Lengyelország, ismét téma az ukrán haderő tankokkal való felfegyverzése. Közben Lindsey Graham amerikai republikánus szenátor Ukrajnába látogatott, ahol arról beszélt, hogy hamarosan megegyezhet a két nagypárt Ukrajna támogatásáról. Charles Michel, az Európai Tanács elnöke úgy látja: eljött az idő, hogy Európa felkészüljön a háborúra. Ukrajna közben egy átfogó orosz offenzíva elhárítására készül. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×