eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Férfi napozik a balatonfenyvesi strandon az újranyitás napján, 2020. május 9-én. A koronavírus-járvány miatt a strandot április 10-én zárták le.
Nyitókép: MTI/Varga György

Nem terveznek irracionális emelést a Balatonnál

Idén is lesz külön BalatonBor.

A Balatoni Kör bemutatta új, Kóstold körbe című kiadványát, amely segít eligazodni a tóhoz érkezőknek, hogy kutya- vagy családbarát helyet, megfelelő éttermet és romantikus szállást találjanak.

A szervezet idén is készül BalatonBorral. „Ez a Balaton első régiós terméke, ami mögött a borászok összetartása és barátsága áll. A rövid ellátási láncról sokat beszélnek, a BalatonBor egy igazi fair trade termék. Ebben az évben eddig 15 balatoni borászat kezdte meg a friss és üde olaszrizling palackozását, amely arculatában is megújult” – mondta a Veol.hu beszámolója szerint Dobosi Győző, a projektet vezető borász.

Idén 64 ezer palack készül a BalatonBorból, a korábbinál is több étterem kínálatában lesz jelen, és már külföldről is nagy az érdeklődés.

Szilágyi Lajos, a Balatoni Kör újonnan megválasztott elnöke arról beszélt: tagjaiknak nem lesz gondjuk a munkaerővel az idei nyáron, és irracionális áremelést sem terveznek.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×