eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Berlin, 2018. augusztus 9.Közönséges agávé (Agave americana) fürtös virágzatát fényképezi egy látogató a berlini Charlottenburg-kastély kertjében 2018. augusztus 9-én. A kastélykertben legutóbb kereken 180 éve, 1838-ban virágzott közönséges agávé, ám annak 4820 virága volt, csak fele annyi, mint ennek a 8897 virágot hozó példánynak. Néhány agávéfaj évente virágba borul, a legtöbb azonban életében csak egyszer. A Közép- és Dél-Amerikában honos pozsgások közül egyes fajok már 8-10 évesen virágoznak, ám némelyikük csak 3-4 évtized után.
Nyitókép: Közönséges agávé (Agave americana) fürtös virágzatát fényképezi egy látogató a berlini Charlottenburg-kastély kertjében (MTI/EPA/Clemens Bilan)

Negyven évig gondozgatták kerti növényüket ezért a ritka látványért

Kivirágzott a kiskorpádi Kerti család Agávéja. Kiböjtölték.

Évtizedek óta gondozza lelkiismeretesen ma hét méteres agávéját a Kerti család kiskorpádi kertében. Amikor kellett, targoncával melegebb helyre vitték, tavasszal vissza a kertbe.

A türelem "rózsát" terem, tartja a mondás, a növénnyel egyidős Kerti Norbert a Sonline újságírójának ottjártakor is épp az agávét fotózta. Édesanyja, Kerti Lajosné is örül annak, hogy megérhette az eseményt.

A hétméteres növény pár hétig virágzik, miután beérleli magjait, majd elszárad. Május 8-án kezdődött a folyamat.

Tavaly ajánlottak érte 120 ezer forintot, de nem adták el.

Kerti Lajosné abban bízik, hogy e növény gondozása a családban tovább folytatódik majd.

(Fotók a Sonline oldalán.)

Címlapról ajánljuk

Nagy meglepetés várható az áprilisi diktálós gázszámláknál

A fura április, sőt tavasz miatt meghökkentő gázszámlákat kaphatnak a diktálós fogyasztók. Mindez azért érdekes, mert ezrek kaptak az elmúlt két hónapban mínuszos számlákat főleg a nagy meleg miatt. Az elmúlt 10 nap szokatlan hidege fordított esetek is hozhat. Megpróbáljuk elmagyarázni, hogy miért.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 19:45
×
×
×
×