eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: Pixabay

Létezik ma is taktikus dinnyevásárlás - keresik a magyart

Alig drágább az importnál, ráadásul most van, később talán nem lesz.

Terítik már a piacon a magyar dinnyét, vége hát az április óta tartó délidinnye-uralomnak.

A Boon.hu cikkírójának első tapasztalatai szerint az eladók egyelőre magasabb árakat határoznak meg, különben nincs haszon, az időjárás ugyanis nem kedvezett idén a termésnek, összesen 160 ezer tonnát takaríthatnak be belőle. A termőterület is csökkenőben van.

A magyar görögdinnye kilója 348 forint, az importé 298. Van, aki 450-500 forintért próbálja eladni áruját, nem túl nagy sikerrel.

A "taktikus" miskolci vásárlók közül van, aki fél dinnyét vesz, így látszik a színe, a héj vastagsága, érződik az illata.

Most érdemes belőle minél többet fogyasztani, mert nem sokáig lesz a piacon - olvasható az összeállításban. Remélhetőleg jó idő lesz, ekkor mennek ugyanis az emberek dinnyét venni.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×