eur:
389.29
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Nyitókép: Pixabay

Igazán okos megoldást hoz a Google

Az AutoFlip felvétel közben alakítja át a videót úgy, hogy az megfelelően illeszkedjen minden képarányhoz.

A Google AI csapata egy blogbejegyzésben azt írta: a televíziókhoz és az asztali számítógépekhez készített felvételek általában 16:9 vagy 4:3 formátumban elérhetők, de az okostelefonos felhasználókhoz sokszor értelmezhetetlen képarányban jutnak el.

A probléma megoldásához általában a szerkesztőknek manuálisan kell azonosítaniuk az egyes képkockák tartalmát, nyomon kell követniük a változásokat és az átmeneteket képkockáról képkockára, majd az egyes jelenetekhez kell igazítaniuk a vágási régiókat – írja a hirado.hu.

Google AI
Forrás: Google AI

Ezt az erőforrásigényes folyamatot küszöböli ki a nyílt forráskódú AutoFlip, amely videóstabilizátor-szerű technikákat alkalmaz, hogy a kamera fókuszát azon tartsa, ami fontos. Az eszköz objektum-felismerési és nyomkövető technológiákat használ a videotartalom intelligens megértésére, így képes állítani a videó képkockáit felvétel közben is.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×