eur:
392.27
usd:
366.87
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Nyitókép: Pixabay.com

Ahogy eltűnik az ember a Balaton körül, jön a róka és a sakál

Beszűkült az életterük: a déli parton az autópálya tereli őket a településekre, az északi parton pedig a vaddisznók portyáznak, ezért például Révfülöpön már cselekednek is.

A Balaton északi és déli partján is egyre "beljebb" merészkedik a vaddisznó, a róka és a sakál - írja riportjában a somogyi Sonline.hu.

A lapnak nyilatkozó

Kenéz István balatonlellei polgármester arról számolt be, náluk egy fizetett, hivatásos vadász tartja rendben a terepet, ő lakott területen kívül kilőhet bármilyen vadat,

amik - őzek, szarvasok, rókák - egyébként jellemzően Balatonszemes, illetve Balatonboglár felé tűnnek fel. Mennének ők békésebb vidékekre is, de az autópálya elvágja az útjukat Somogy megye belső részei felé.

A balatonfenyvesi polgármester, Lombár Gábor a teraszáról zavarta el a sakált nemrég. Szerinte az a baj, ami egyébként a lellei helyzetből is következik: lakott területre kilövési engedélyt szerezni igen nehéz. Lombár Gábor szerint ráadásul bár megoldás lehetne a csapdázás, de a kint hagyott ételmaradékokra egyszerűen bejönnek a településekre.

Balatonboglár rókafellegvár. Mészáros Miklós polgármester a csapdázás híve, de ő is elismeri, hiábavaló a próbálkozás.

Az északi parti Balatonszepezd vezetője a vaddisznók jelenléte miatt keserű. A Hírbalatonnak elmondta, széles körű összefogás kellene a rendőrség, az önkormányzatok, a vadászok és a helyiek részvételével.

Révfülöpön nem várnak senkire: január 13-ig belterületi vadászat van

bizonyos helyrajzi számú ingatlanokon.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 17:23
×
×
×
×