INFORÁDIÓ 
2020. július 12. vasárnap
Dalma, Izabella

gripen

tetris challenge

kihívás

vadászpilóta

A NATO Tiger Meet elnevezésű nemzetközi repülőharcászati gyakorlatáról, Spanyolországból hazaérkező Gripen a kecskeméti repülőbázison 2016. május 27-én. A gyakorlaton a Magyar Honvédség öt Gripennel és ötven katonával vett részt.

A magyar vadászpilótákat is elérte a vicces kihívás - fotók

Infostart

A tűzoltók és a rendvédelmi szervek után más területek is felvették a kesztyűt a "tetris challenge" keretében, és kipakolták járműveiket. A Pumák például egy Gripent.

Van valami szórakoztató és szemet gyönyörködtető abban, hogy színes dolgokat rendszerezetten egy geometrikus formában helyezünk el és lefotózzuk - hát még ha olyan "titkok" derülhetnek ki, hogy mi minden van egy mentő- vagy tűzoltóautóban, a rendőrök kocsijában, vagy épp egy vadászgépben (már ami publikus).

Erre alapoz a rendkívül népszerű és hamar globálissá vált kihívás, a "tetris challenge", amelyhez egyre nagyobb számban csatlakoznak magyar résztvevők is.

A magyar rendőrök után a tűzoltók és mentők sem maradnak ki a legújabb internetes őrületből, majd a napokban csatlakoztak hozzájuk például a Debreceni Egyetem Természetföldrajzi és Geoinformatikai Tanszékének munkatársai, akik azt mutatták meg, mi mindenre van szüksége mérései, terepi munkája során egy geográfus, geoinformatikus szakembernek.

Legutóbb pedig az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis "pakolt ki" egy Gripent, a fotót lásd alább. (Nem maradhatott le a fotóról a Puma zászló és a fekete plüss "macska".) A vadászpilótákat a pécsi tűzoltók "hívták ki", ők is látványos fotót posztoltak. Pénteken az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Facebook-oldalára az önkéntesek tetrise is felkerült. Fotók alább!

Forrás: Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság
Forrás: Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Nyitókép: Ujvári Sándor
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018