INFORÁDIÓ
2021. június 21. hétfő
Alajos, Leila

balaton

balaton-átúszás

szántód

tihany

A 2005. január 5-én készült felvételen a  Balaton északi partjának nádvilága a magasból. Az Országos Rendőr-főkapitányság valamint a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium Természetvédelmi Hivatala között lévő együttműködés keretében természetvédelmi légiszemlén vettek részt a légirendészet helikopterével a szakemberek. A berepülés célja az volt, hogy hatósági és szakmai megfigyeléseket végezzenek a magasból az illegális szemétlerakó helyek, bányák rekultivációja, természetkárosító tevékenységek megfigyelésére és felderítésére. A nemzeti parkok területén, a tavaknál és a Dunán az itt folyó tevékenységeket és a környezet állapotát vették szemügyre, amelyeket dokumentáltak, s adott esetben hatósági jogkörükkel éltek.

Így úszták át vasárnap a 7 fokos Balatont - videó

Infostart

Fél óra kellett a vállalkozó kedvű úszónak vasárnap a Szántód-rév és Tihany-rév közötti 1100 méteres távhoz.

Megcsináltam! – így kiáltott fel partot érve Zimányi András, aki a hideg jótékony hatására szeretné felhívni a figyelmet akciójával és később jég alatti úszást is tervez.

Kapucnis kabátban ültek a horgászok a parton Tihany-révnél, a járókelők is így sétáltak, amikor az 54 éves, Pest megyei taxisofőr úszva megérkezett a rév melletti horgászkikötőhöz, és kisétált a partra.

Az őt kísérő Rupertről, a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának hajójáról többen mellé ugrottak és segítették levenni róla a biztonságot adó hevedert, amit hosszú kötéllel a hajóhoz rögzítettek - írja beszámolójában a Veszprém megyei hírportál.

Zimányi András fél óra alatt úszta le az 1100 métert Szántód-rév és Tihany-rév között vasárnap. A Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának hajója kísérte, a férfira biztonságot adó hevedert tettek, ezt hosszú kötéllel a hajóhoz rögzítettek.

Zimányi, aki partot érve azonnal fekvőtámaszokba kezdett, hogy felmelegítse magát, először nem tudott beszélni, mert a hideg víztől lemerevedtek az arcizmai, később azonban elmondta, hogy egyenletesen tempózott mellúszásban, a táv közepén a hullámokkal küzdött. Eredetileg Tihanyból indult volna, de a szélirány miatt a Szántód-rév mellől kezdte meg az úszást.

Elmondta azt is, hogy 25 méteres jég alatti úszást is tervez, és a felkészülésben volt segítőtársa. A Pest megyei tavakban télen, fokozatosan szoktatta magát a hideg vízhez. Taxisként sokat ül, így a mozgás, a hideg vizes sport különösen jót tesz neki. Meggyőződése, hogy a hideg víz jótékony hatással van az egészségre, jót tesz az idegrendszernek, erre szeretné felhívni a figyelmet Zimányi András a "fagyos" úszásaival.

Nyitókép: MTI Fotó: H. Szabó Sándor
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018