eur:
392.89
usd:
366.01
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk
A 2005. január 5-én készült felvételen a  Balaton északi partjának nádvilága a magasból. Az Országos Rendőr-főkapitányság valamint a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium Természetvédelmi Hivatala között lévő együttműködés keretében természetvédelmi légiszemlén vettek részt a légirendészet helikopterével a szakemberek. A berepülés célja az volt, hogy hatósági és szakmai megfigyeléseket végezzenek a magasból az illegális szemétlerakó helyek, bányák rekultivációja, természetkárosító tevékenységek megfigyelésére és felderítésére. A nemzeti parkok területén, a tavaknál és a Dunán az itt folyó tevékenységeket és a környezet állapotát vették szemügyre, amelyeket dokumentáltak, s adott esetben hatósági jogkörükkel éltek.
Nyitókép: MTI Fotó: H. Szabó Sándor

Így úszták át vasárnap a 7 fokos Balatont - videó

Fél óra kellett a vállalkozó kedvű úszónak vasárnap a Szántód-rév és Tihany-rév közötti 1100 méteres távhoz.

Megcsináltam! – így kiáltott fel partot érve Zimányi András, aki a hideg jótékony hatására szeretné felhívni a figyelmet akciójával és később jég alatti úszást is tervez.

Kapucnis kabátban ültek a horgászok a parton Tihany-révnél, a járókelők is így sétáltak, amikor az 54 éves, Pest megyei taxisofőr úszva megérkezett a rév melletti horgászkikötőhöz, és kisétált a partra.

Az őt kísérő Rupertről, a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának hajójáról többen mellé ugrottak és segítették levenni róla a biztonságot adó hevedert, amit hosszú kötéllel a hajóhoz rögzítettek - írja beszámolójában a Veszprém megyei hírportál.

Zimányi András fél óra alatt úszta le az 1100 métert Szántód-rév és Tihany-rév között vasárnap. A Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának hajója kísérte, a férfira biztonságot adó hevedert tettek, ezt hosszú kötéllel a hajóhoz rögzítettek.

Zimányi, aki partot érve azonnal fekvőtámaszokba kezdett, hogy felmelegítse magát, először nem tudott beszélni, mert a hideg víztől lemerevedtek az arcizmai, később azonban elmondta, hogy egyenletesen tempózott mellúszásban, a táv közepén a hullámokkal küzdött. Eredetileg Tihanyból indult volna, de a szélirány miatt a Szántód-rév mellől kezdte meg az úszást.

Elmondta azt is, hogy 25 méteres jég alatti úszást is tervez, és a felkészülésben volt segítőtársa. A Pest megyei tavakban télen, fokozatosan szoktatta magát a hideg vízhez. Taxisként sokat ül, így a mozgás, a hideg vizes sport különösen jót tesz neki. Meggyőződése, hogy a hideg víz jótékony hatással van az egészségre, jót tesz az idegrendszernek, erre szeretné felhívni a figyelmet Zimányi András a "fagyos" úszásaival.

Címlapról ajánljuk
Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Egyhetes csúcsára ért a forint

Egyhetes csúcsára ért a forint

A szerda reggeli erősödést követően délután ismét gyengülni kezdett a forint a vezető devizákkal szemben, ezt követően azonban úgy tűnik, hogy ismét képes magára találni a magyar fizetőeszköz, csütörtök délelőtt még folytatódott az erősödés, a délutáni GDP adatok hatására azonban kapott egy pofont a forint. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.    

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×