eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Kinek tetszik az a lány, akinek a térdkalácsa szélesebb, mint a combja?

Felújult a vita arról, hogy kitiltsák-e a divatbemutatókról a túl sovány modelleket. Londonban végül is nem követték a madridi és a milánói példát.

A spanyolok kezdték a kitiltósdit, két évvel ezelőtt. A madridi divatshow-ról három lányt küldtek haza: egy olaszt, egy franciát és egy lengyelt, mert az úgynevezett testtömeg-indexük 16 volt a megkívánt 18 helyett. Ez azt jelenti, hogy egy 170 centiméter magas lánynak legalább 52 kilót kell nyomnia. Ennek alapján a brit szupermodellt, Kate Mosst is leléptethették volna.

A példát Milánó is követte, a londoni Divathéten azonban végül úgy döntöttek, hogy egy modell lehet zörgőcsontú, de orvosi igazolást kell hoznia arról, hogy nem anorexiás.

Az persze a baj, hogy a sovány modellek láttán formás idomú lányok hiszik azt, hogy csak a sovány a szép, és betegre koplalják magukat, anorexiásak vagy bulémiásak lesznek.

A probléma az Egészségügyi Világszervezet fóruma elé is eljutott, különösen az után, hogy Dél-Amerikában egy Luisel Ramos nevű, 22 éves lány a bemutatón lelépett a kifutóról, összeesett, és szívrohamban meghalt. Hónapok óta élt salátán és diétás kólán, mert valaki azt mondta neki, hogy világsztár lehet, ha még tovább fogyasztja magát.

A spanyolok ismét élen jártak: felkérték a divatáruházakat, hogy ne állítsanak természetellenesen sovány bábukat a kirakatba. Claudia Schiffer szerint szépek a vékony lányok, de ezt egészséges életmóddal, étrenddel kell elérni, nem koplalással.

Ami már nem vonzó

A nulla-méretről ("zero size") tehát folyik a vita. Ez amerikai meghatározás, Európában 32-34-esnek felel meg. A francia és az angol divatházak ellenzik a korlátozást. A párizsi divatkamara elnöke szerint a modellek már az 1950-es években is soványak voltak, Grace Kellynek ötvencentis dereka volt; és nem a modell-ügynökségek feladata, hogy őrködjenek a fogyókúrázó lányok egészsége felett.

Első látásra megállapítható, hogy valakinek ez-e a természetes súlya, mint a filmsztár Audrey Hepburnnek meg a híres angol modellnek: Twiggynek volt, vagy természetellenesen sovány az illető. Ami semmiképp sem attraktív. Kinek tetszik az a lány, akinek a térdkalácsa szélesebb, mint a combja?

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Különleges kéktúrás kiállítása nyílt Burger Barnának

Különleges kéktúrás kiállítása nyílt Burger Barnának

Október 31-ig tekinthető meg a Magyar Természettudományi Múzeumban a Kékvándor című kiállítás, amely a 2017-ben elhunyt Burger Barna fotográfus kéktúrás fotóit mutatja be. A tárlat kurátora, Csizek Gabriella az InfoRádióban elmondta: összesen tizenkét tájegységen keresztül ismerhetjük meg az Országos Kéktúra teljes útvonalát, miközben a fotóművész egyedi látásmódjának köszönhetően a ráismerés szépségével tárulnak elénk gyöngyőrű tájak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 19:45
×
×
×
×