eur:
389.94
usd:
363.83
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

A világbajnokság elődöntője az arab lovak rádpusztai versenye

Rádpusztán rendezik idén az arab lovak nemzetközi fesztiválját. Ha egy ló ezen a versenyen díjat nyer, az ára megsokszorozódik, ahogy történt ez a tavalyi versenyen is, ahol egy idős néni emiatt adhatta el lovát 600 ezer euróért, azaz több mint 138 millió forintért - mondta el az InfoRádiónak a rendezvény értékesítési vezetője.

Rádpuszta ad otthont az arab lovak idei nemzetközi fesztiváljának. Körülbelül 80 ló nevezett be a versenyre. A főszervezője egy székesfehérvári arab ló tenyésztő.

A fesztivál értékesítési igazgatója elmondta, sikerült svájci, osztrák, német, román, szlovén résztvevőket is beszervezni a lovas találkozóba. Így az Antal Bernadett szerint jó alkalom arra, hogy elmélyítsük a kapcsolatot a környező népekkel, és öregbítsük a Balaton hírnevét.

A lovakat a többi közt a küllemük, kecsességük, a szőrük minősége alapján bíráljuk el - jegyezte meg Antal Bernadett. Hozzátette, a lovaknál is vannak ugye juniorok és szeniorok, Az első kategóriába 3 éves korig soroljuk a lovakat.

Kifejtette azt is, mekkora a verseny tétje: december első hétvégéjén Párizsban lesz a világbajnokság, és a rádpusztai rendezvény egyfajta elődöntőként funkcionál.

A szervezők munkatársa rámutatott, a világbajnokság győztes lovait arab országok sejkjei vásárolják meg iszonytató pénzekért, akár kiscsikóról, akár felnőtt állatról van szó. Antal Bernadett úgy látja, nekik ez valahogy presztízskérdés. Szavai szerint tavaly egy idős hölgy 600 ezer euróért (138 milló forint) adta el a lovát.

Hanganyag: Molnár Szilvia

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×