eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Nem dőlt meg a hidegrekord - hétfőn tér vissza a nyári strandidő

1957. július 23-án Budapesten 16,3 Celsius-fokot mérték, 1913-ban Sopronban ezen a napon még ennél is hidegebb, mindössze 14,6 Celsius-fok volt. A hajnali hidegrekord nem dőlt meg szerdán, és jelenleg is emelkedik a hőmérséklet - közölte az InfoRádióval Gyúró György meteorológus. Hozzátette: strandra várhatóan csak a jövő héten érdemes menni.

A hajnali hidegrekord nem dőlt meg július 23-án, a sokévi átlagnál enyhébb volt a hajnal szerdán - mondta az InfoRádiónak Gyúró György meteorológus.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa emlékeztetett: 1957. július 23-án Budapesten 16,3 fokot mérték, 1913-ban Sopronban ezen a napon még ennél is hidegebb, 14,6 fok volt. A hőmérséklet jelenleg fokozatosan emelkedik, 16 Celsius-fokhoz közeledünk, és elképzelhető, hogy melegebb lesz az 1957-esnél - tette hozzá.

Az évszakhoz képest szokatlanul hideg idő oka, hogy nedves levegő érkezett a Földközi-tenger térségéből, és ez keveredett a sarkvidékről származó hideg levegővel. Nagy területen esik az eső a Kárpát-medencében, a vastag felhőtakaró és a sarkvidéki levegő miatt van hidegebb a sokévi átlagnál - emelte ki Gyúró György.

A meteorológus hangsúlyozta: fokozatosan veszít nedvességtartalmából a ciklon, a következő napokban csökkeni fog a csapadék valószínűsége. A hétvégén lesznek még záporok és szeles lesz az idő, de emelkedik a hőmérséklet, és megközelíti a 30 Celsius-fokot. Hétfőtől tér vissza a nyári strandidő.

Hanganyag: Hegedûs Zsuzsa

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Árokszállási Zoltán: hamarosan felpöröghet a magyar gazdaság

Az MBH Bank elemzői szerint 2024 második felében felpöröghet a magyar gazdaság, bővülhet a fogyasztás, így részben ennek köszönhetően a GPD növekedése éves átlagban elérheti a 2,7 százalékot - mondta az InfoRádiónak az MBH Elemzési Centrum vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×