eur:
387.51
usd:
356.85
bux:
68169.75
2024. május 17. péntek Paszkál

Hétvégi gyermekprogramok a fővárosban

A főváros több helyszínén rendeznek hétvégén gyermeknapi programokat. A Kossuth téren lesz katonai álca-arcfestés, tömlőgurító verseny, valamint viharszimulációs gyakorlat. A programot színesíti továbbá mentőkutyás bemutató, tűzoltó-, mentő-, veterán és mai rendőrautók szemléje.

Aki nem tud vagy nem akar várni vasárnapig, már szombaton is találhat programot a kicsiknek, például a Margitszigeten. Ott egész hétvégén két színpadon koncertek, bábelőadás és néptáncegyüttesek várják a családokat, a Nagyréten pedig reggeltől estig sport és játékprogramok lesznek.

Gyermeknap lesz vasárnap a gyermekvasúton is, melynek záró rendezvénye az élő Animal Cannibals koncert, amely fél négykor kezdődik Hűvösvölgyben. A Vasúttörténeti Parkban a színpadi programok mellett lesz Kézművesek tere papírvár készítéssel, reneszánsz mozaikfestéssel, corvinakészítéssel és arcfestéssel.

A Kossuth térre is várják a családokat vasárnap. A helyszínen számtalan vetélkedőn vehetnek részt az érdeklődők, de lesz katonai álca-arcfestés, tömlőgurító verseny, mini katonai járműkészítés, valamint viharszimulációs gyakorlat. A programot színesíti továbbá mentőkutyás bemutató, tűzoltó-, mentő-, veterán és mai rendőrautók szemléje.

Duna-parti Gyerekparti címmel rendez programot a Művészetek Palotája és a Nemzeti Színház a Cimborával közösen. A színpadokon fellép többek között Palya Bea, a Kaláka, a Nemzeti Színház művészei és a Karaván Társulat is, de lesz még ókori egyiptomi és görög játszóház is.

Az Óbudai Művelődési Központban 9-14 óráig vidám, reneszánsz kori gyermeknapi forgatag lesz, bábjátékkal, zenés, táncos programokkal, kézművesfoglalkozással és családi versenyekkel.

A Millenárison szombaton a United Way gyereknapján együtt szórakozhatnak az egészséges és a bármely szempontból sérült vagy hátrányos gyermekek többek között a Kőbéka és Makám együttesek koncertjén, de lesz Freestyle Foci mérkőzés és Roll-Dance címmel kerekes székes tánc-előadás is.

Vasárnap Urbitális gyereknap lesz a Millenárison, Apró csodák kicsiny kertjével, a Duna Művészegyüttes Hamupipőke előadásával, Téka Táncházzal és Ghymes koncerttel.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Csillapítás – „Száz napos békére” tesz kísérletet Szlovákia

Csillapítás – „Száz napos békére” tesz kísérletet Szlovákia

Több új hír, információ és találgatás jelent meg a Robert Fico szlovák miniszterelnök elleni merénylet óta. Robert Fico mindenesetre kommunikál, a Legfőbb Ügyészség tájékoztatási zárlatot rendelt el, hétfőn viszont bejelentést tesznek a hogyan továbbról Szlovákiában. A védelmi miniszter a korlátozások helyett most „a társadalom megnyugtatására összpontosít”.

Orbán Viktor: az erőszak a mindennapok részévé vált

A pártelnök-miniszterelnök terjedelmes interjút adott péntek reggel a Kossuth rádióban. Elmondta, az élet és halál között lévő Robert Ficóért "imádkozunk". Szerinte rosszkor esett ki a munkából Szlovákia miniszterelnöke, az EP-választás és az amerikai elnökválasztás dönthet ugyanis "háború vagy béke ügyében".
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
Ezek a részvények lehetnek az újjáéledt mémrészvény-őrület nagy nyertesei!

Ezek a részvények lehetnek az újjáéledt mémrészvény-őrület nagy nyertesei!

Ki ne emlékezne a 2021-es mémrészvény őrületre, amikor a Gamestop és az AMC vezetésével számos részvény produkált elképesztő emelkedést néhány nap alatt. Három évvel később ismét újjáéledt az őrület, miután a rali atyjaként emlegetett Keith Gill hosszas kihagyás után ismét aktív volt a közösségi médiában, ez pedig elindította a spekulációt a kisbefektetők részéréről. Az árfolyammozgások csak ezen a héten máris több milliárd dolláros veszteségeket okoztak a shortosoknak, az őrület azonban tartogat néhány kedvező lehetőséget azok számára is, akik nem kívánnak közvetlenül kitettséget szerezni ezekben a részvényekben, ezek közül a lehetőségek közül mutatunk most néhányat.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×