eur:
389.31
usd:
363.72
bux:
68259.02
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Egyszerű módszer a ráncok eltűntetésére - képekkel és videóval

Kevésbé fájdalmas, mint a plasztikai műtét, és olcsóbb, mint a Botox, a ráncokat viszont csökkenti az arcjóga, állítják a módszer hívei, akiket az sem zavar, hogy "edzés" közben nem szabad tükörbe nézni, mert akkor az ember megfullad a nevetéstől.

Az arcjóga egyre népszerűbb az Egyesült Államokban, és lassan terjed Európában is, hála a sorozatban kiadott népszerűsítő könyveknek. A képek és a videó segítségével elleshető néhány gyakorlat Annalise Hagentől, a módszer New York-i oktatójától.

Az arcjóga-mester egyik kedvence az "Oroszlán" - a nyelv kilóg, a szemek felfelé néznek. Ezt a grimaszt egy teljes percig kell vágni. "A gyakorlat bárhol elvégezhető - és ahhoz is biztos módszer, hogy az ember ülőhelyet találjon egy zsúfolt vonaton" - viccel Hagen.

A "plafon csókolását" (1.) egymás után négyszer kell ismételni. Ilyenkor hátrahajtjuk a fejünket, és csücsörítünk, mintha meg akarnánk csókolni a plafont a fejünk felett.

A "homlokemelésnél" (2.) húszszor kell felhúzni a szemöldököt, miközben a kezünkkel rásegítünk, a "szacsmó" (3.) pedig az a gyakorlat, amikor nagy levegőt veszünk, majd átgörgetjük egyik pofazacskónkból a másikba. Ezt is négyszer kell ismételni.

Végül a "varjú" (4.): mosoly, ujj a szem sarkában. Húszszor nyomogassuk a szemizmot.

Hagen szerint az arc izmai semmiben nem különböznek a többitől: az idő múlásával éppen úgy gyengülnek és ernyednek - vagyis rendszeres edzést igényelnek.

A plasztikai sebészeket persze nem győzte meg. "Az edzéstől nem lesz keményebb és simább a bőr, ha már kialakultak a ráncok, azon ez nem segít, mint ahogy a zsír eltüntetésén sem. Ezt csak plasztikai műtéttel lehet orvosolni" - védte az üzletet Richard Ellis New York-i sebész, aki kimondottan az arcszépítésre szakosodott.

Címlapról ajánljuk

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×