eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Fiatal férfiakra vágynak a középkorú nők

Egyre több középkorú nő akar fiatalabb barátot szerezni magának, és a férfivadászatban a vidéki nők járnak az élen - derül ki egy brit társkereső oldal felméréséből.

Míg régen a fiatal lányok és anyáik arról álmodoztak, hogy gazdag, idős férjet fognak maguknak, manapság ennek épp a fordítottja igaz: egyre több idősödő nő szeretne magának fiatalabb pasit fogni.

Az ifjú férfiakra vágyók aránya az elmúlt évhez képest 20 százalékkal emelkedett Nagy-Britanniában: egy felmérés szerint mostanság majdnem minden tizedik, ötvenes évei felé közeledő nő fiatalabb barátot akar magának.

Közülük is minden harmadik nála legalább tíz évvel fiatalabb férfival képzeli el az életét.

A sztárok a példák?

Lehetséges, hogy a trendet az egyre fiatalabb pasikkal mutatkozó középkorú sztárok is befolyásolják. Demi Moore például 42 éves volt, amikor összejött a nála 15 évvel fiatalabb Ashton Kutcherrel.

Fura, de a fiatalférfi-vadászatban nem a városi, hanem a vidéki nők viszik a prímet: a Parship társkereső szervezet felmérése szerint a fiatalabb párra vágyó nők kétharmada nem nagyvárosokban él, romantikus kapcsolatokat pedig általában az internet segítségével kötnek.

A fiatal férfiakat pedig - úgy tűnik - nem zavarja, hogy üldözik őket az érett nők.

A 25 és 35 év közötti, egyedülálló férfiak 5 százaléka a felmérésben úgy válaszolt: maga is kifejezetten idősebb nők társaságát keresi, 47 százalékuk pedig úgy vélte: "a szerelemben nem számít az életkor".

Más-más indítékok

Míg azonban a nőket a kaland és az izgalmak hajszolása vonzza a fiatal férfiakhoz, a férfiak elsősorban a finom ételekért és a kényelemért vágynak a korosodó hölgyek társaságára.

A fiatalokra vágyó nők azonban alaposan le vannak maradva korosztályuk férfijaihoz képest, nekik ugyanis 42 százalékuk szeretne ifjabb barátnőt, 18 százalékuk öt, 24 százalékuk tíz évvel fiatalabbat.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 19:45
×
×
×
×