INFORÁDIÓ
2021. április 11. vasárnap
Leó, Szaniszló

A Szent Grált a nácik is szerették volna megszerezni

Infostart / InfoRádió

Egy kedden megjelenő spanyol könyv szerint Heinrich Himmler, a náci SS vezetője spanyolországi látogatásán megpróbált az "árja" Szent Grál nyomára bukkanni.

Az SS első embere Adolf Hitlerrel együtt látogatott el Spanyolországba 1940 októberében, ahol a náci diktátor spanyol kollégájával, Fransisco Francóval találkozott, és Spanyolország esetleges háborús részvételét vitatta meg.

Montserrat Rico Góngora könyve - amely szó szerinti fordításban A Megszentségtelenített Kolostor címet viseli - szerint spanyolországi tartózkodása során Heinrich Himmler ellátogatott a montserrati kolostorba, mert úgy vélte, hogy ott őrzik a Szent Grált, azt a kelyhet, amelyet Jézus Krisztus az utolsó vacsoránál használt.

A szerző egy korábbi szerzetessel folytatott beszélgetése alapján írta meg a történetet. Andreu Ripol Noble 1940-ben az egyetlen németül beszélő szerzetes volt a kolostorban, így elöljárói őt kérték meg arra, hogy fogadja az SS vezérét.

Megbízatásához hozzájárult, hogy a kolostor vezetője - tudván, hogy Himmler számos kirohanást intézett a német katolikus egyház ellen - nem kívánt a vendéggel találkozni.

A jelenleg egy öregek otthonában élő volt szerzetes elmondta, hogy Heinrich Himmler Richard Wagner Parsifal című operája alapján utazott Montserratba, mert abban az áll, hogy a Szent Grált "Montsalvat csodálatos kastélyában, a Pireneusokban" tarthatják.

Náci körökben úgy gondolták, hogy Montsalvat Montserratot jelenti, míg mások szerint a franciaországi Montségurt. A német vélekedést megerősítette, hogy az operát először Barcelonában mutatták be 1913-ban.Heinrich Himmler azt remélte, hogy a Szent Grál megszerzése segíthet Németországnak megnyerni a háborút, neki pedig természetfeletti hatalmat biztosíthat - írja Montserrat Rico Góngora.

A könyv arról is beszámol, hogy sok nácihoz hasonlóan az SS-vezér is osztotta azt a hitet, miszerint Jézus Krisztus nem zsidó, hanem árja származású volt, ahogyan Jákob valamennyi leszármazottja is.

Heinrich Himmlernek azonban üres kézzel kellett távoznia Montserratból a könyv szerint.

A spanyol sajtó annak idején nyájas tudósításokban számolt be a politikus látogatásáról, kiemelve, hogy 25 ezer pesetát adott egy víztározó helyreállítására.

Himmler Barcelonában a Ritz szállodában lakott, és egyidejű beszámolók szerint "szőke SS-férfiakkal" együtt látogatott el Montserratba.

A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018