A lóhús nemcsak egészséges és különleges, hanem megfelelő helyettesítője lehet a sertésnek, a marhának és a báránynak is - hirdetik a portékájukat a főszakácsok és a hentesek.
A húsételekkel ellenőrzésével foglalkozó franciaországi hivatal beszámolója szerint egyre nagyobb mennyiségben értékesítik a lóhúst a kifejezetten erre kialakított húsáruházak.
A legnagyobb felvásárlók a vendéglátók, amelyek főleg azokat a turistákat próbálnak becsalogatni éttermeikben, akiknek saját országában nem szerezhető be a húskülönlegesség. Amerikában vagy Nagy-Britanniában például egyáltalán nem szokás lóhúst fogyasztani.
A szakácsok szinte bármilyen húsételt elkészítenek a lóból. Az állat húsa igen egészséges, hiszen alacsony a zsírtartalma, de sok vasat tartalmaz.
Bár a termék most kezd elterjedni, az első lóhús áruház 1866-ban nyílt meg Párizsban.

Pásztor Szabolcs: nálunk nem a Németországban felbukkant száj- és körömfájás vírus jelent meg