eur:
393.3
usd:
353.92
bux:
72415.44
2024. szeptember 6. péntek Zakariás

Hihetetlen, de igaz: divatba jött a lóhús

A francia konyha mindig is híres volt a különleges ízeiről. Most is egy ételkülönlegességgel próbálják a turistákat megnyerni: a legrangosabb éttermek lóhúsból készítik ételeiket.

A lóhús nemcsak egészséges és különleges, hanem megfelelő helyettesítője lehet a sertésnek, a marhának és a báránynak is - hirdetik a portékájukat a főszakácsok és a hentesek.

A húsételekkel ellenőrzésével foglalkozó franciaországi hivatal beszámolója szerint egyre nagyobb mennyiségben értékesítik a lóhúst a kifejezetten erre kialakított húsáruházak.

A legnagyobb felvásárlók a vendéglátók, amelyek főleg azokat a turistákat próbálnak becsalogatni éttermeikben, akiknek saját országában nem szerezhető be a húskülönlegesség. Amerikában vagy Nagy-Britanniában például egyáltalán nem szokás lóhúst fogyasztani.

A szakácsok szinte bármilyen húsételt elkészítenek a lóból. Az állat húsa igen egészséges, hiszen alacsony a zsírtartalma, de sok vasat tartalmaz.

Bár a termék most kezd elterjedni, az első lóhús áruház 1866-ban nyílt meg Párizsban.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Vihar előtti csend a tőzsdéken

Vihar előtti csend a tőzsdéken

A hét korábbi részében látott eladási hullám után mostanra inkább megnyugvás látszik a tőzsdéken. Az amerikai indexek tegnap vegyesen teljesítettek, míg Ázsiában szintén felemások voltak a mozgások, egyedül a japán piac került nagyobb mínuszba a kamatemelési várakozásokra ráerősítő júliusi bérstatisztikákat követően. Ami az európai tőzsdéket illeti, a globális hangulattal összhangban itt is oldalaznak a vezető indexek. Nincs ma hiány makroadatokból, itthonról és az EU-ból kiskereskedelmi statisztikák jöttek, míg az Egyesült Államokban többek között az ADP-munkanélküliség számait közölték. Az igazán fontos NFP munkaerőpiaci statisztika holnap érkezik az USA-ból.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×