Infostart.hu
eur:
387.2
usd:
330.26
bux:
109313.33
2025. december 17. szerda Lázár, Olimpia

Hihetetlen, de igaz: divatba jött a lóhús

A francia konyha mindig is híres volt a különleges ízeiről. Most is egy ételkülönlegességgel próbálják a turistákat megnyerni: a legrangosabb éttermek lóhúsból készítik ételeiket.

A lóhús nemcsak egészséges és különleges, hanem megfelelő helyettesítője lehet a sertésnek, a marhának és a báránynak is - hirdetik a portékájukat a főszakácsok és a hentesek.

A húsételekkel ellenőrzésével foglalkozó franciaországi hivatal beszámolója szerint egyre nagyobb mennyiségben értékesítik a lóhúst a kifejezetten erre kialakított húsáruházak.

A legnagyobb felvásárlók a vendéglátók, amelyek főleg azokat a turistákat próbálnak becsalogatni éttermeikben, akiknek saját országában nem szerezhető be a húskülönlegesség. Amerikában vagy Nagy-Britanniában például egyáltalán nem szokás lóhúst fogyasztani.

A szakácsok szinte bármilyen húsételt elkészítenek a lóból. Az állat húsa igen egészséges, hiszen alacsony a zsírtartalma, de sok vasat tartalmaz.

Bár a termék most kezd elterjedni, az első lóhús áruház 1866-ban nyílt meg Párizsban.

Címlapról ajánljuk
Jön a „rezsicsökkentés 2.0”
Részletek

Jön a „rezsicsökkentés 2.0”

2026 januárjában indul el 100 milliárd forintos keretösszeggel a lakossági napelemes energiatároló program. A részletekről Czepek Gábor, az Energiaügyi Minisztérium parlamenti államtitkára beszélt az InfoRádió Energiavilág című műsorában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2025.12.17. szerda, 18:00
Magyarics Tamás
külpolitikai szakértő, az Eötvös Loránd Tudományegyetem emeritus professzora
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×