eur:
394.24
usd:
370.3
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

A túl sok munka árt a szexnek

Õk azok, akik elsőként érnek be az irodába és utolsóként távoznak, és akik annál jobban dolgoznak, minél nagyobb rajtuk a felelősség és a nyomás. Bár ezeket az "extrém dolgozókat" busásan megfizetik munkájukért, úgy tűnik, egy ritkán említett árnyoldala is van rengeteg munkának: az ellaposodó szexuális élet.

A Harvard Business Review tanulmánya azokat tekinti "extrém munkát" végzőknek, akik heti 60, vagy annál is több órát dolgoznak, illetve tíz speciális jellemzőből legalább ötnek megfelelnek.

Íme egy kis ízelítő az "extrém munka" jellemzőiből: szoros határidők, kiszámíthatatlan munkafolyamatok, rengeteg utazás, egy normális állásnál elvártnál jóval több felelősség, munkával kapcsolatos események munkaidőn túl, és az állandó elérhetőség.

A Harvard Business Review tanulmánya két felmérést elemezve arra a következtetésre jutott, hogy az "extrém munkát" végzők fele nem találja kielégítőnek szexuális életét, és ezért munkájukat okolják. A megkérdezett "csúcskeresők" két harmada mondta azt, hogy nem alszik eleget, és 50 százaléka érezte úgy, hogy nincs elég ideje a testmozgásra.

A megkérdezettek 46 százaléka egyenesen azt mondta: munkája gátolja abban, hogy "erős kapcsolatot építsen párjával".

Címlapról ajánljuk
Európa-liga élőben: csodát kellene tennie a Liverpoolnak a továbbjutáshoz
élő közvetítés

Európa-liga élőben: csodát kellene tennie a Liverpoolnak a továbbjutáshoz

A Liverpool szempontjából katasztrofálisan „sikerült” első mérkőzés miatt háromgólos hátrányból kezdik a Vörösök Bergamóban az Atalanta elleni visszavágót. A tét az Európa-liga elődöntőjébe jutás. Szoboszlai Dominik visszakerült a kezdő tizenegybe, a középpályások közül Endo és Elliott is kimaradt.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×