eur:
393.77
usd:
365.51
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Jövőre sok hosszú hétvége lesz

Megegyezett az Országos Érdekegyeztető Tanács pénteki ülésén a jövő évre vonatkozó munkarend változásáról. A megállapodás szerint 2007-ben négy darab négynapos ünnep is lesz.

Megszületett a megállapodás az Országos Érdekegyeztető Tanácsban a jövő évi munkarendről. Ennek alapján március 10-én, szombaton kell majd ledolgozni a március 16-i péntekre biztosított pihenőnapot.

Áprilisban 21-én szombaton kell majd ledolgozni az április 30-i hétfői pihenőnapot.

Októberben is változás lesz, hiszen az október 20-i szombat munkanap lesz és október 22-e hétfő pihenőnap. Szintén ebben a hónapban október 27. szombat munkanap lesz, a november 2-i pénteki pihenőnapot dolgozzák le majd ekkor a legtöbb munkahelyen.

Az év végén is lesz változás, ekkor a december 22-i, szombati munkanapon kell ledolgozni a december 24-i hétfői pihenőnapot, illetve a december 29-i szombaton a december 31-i pihenőnapot.

A rendelet hatálya nem vonatkozik a folyamatosan, illetve a rendeltetése folytán a munkaszüneti napokon is működő munkáltatókra, valamint az ilyen jellegű munkakörökben foglalkozatott munkavállalókra.

A lakossági szolgáltatásban, valamint az általánostól eltérő munkaidő beosztásban a munkarend eltérően is meghatározható.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×