eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Betiltott születésnapi torták

Egyre több amerikai iskolában tiltják meg a gyerekeknek, hogy tortát, vagy süteményt hozzanak az iskolába születésnapjukra. Az Egyesült Államokban ugyanis szokás, hogy az ünnepelt szülei édességet küldenek, hogy az egész osztály közösen ünnepelhessen. A tilalom a járványszerűen terjedő gyermekkori elhízás visszaszorítását szolgálja.

Az amerikai járványügyi hatóság becslése szerint az iskolás korú gyermekek hatoda túlsúlyos az Egyesült Államokban.

A tortatilalom pedig beleilleszkedik abba a folyamatba, amellyel az iskolák megpróbálják eltüntetni az étkezdékből és a büfékből a cukros, hizlaló ételeket.

Connecticut állam még anyagi ösztönzőt is bevezetett: minden iskola, amely betiltja a cukros ételeket, plusz 10 centet kap tanulónként.

Bár az egészséges étkezés bevezetésével a szülők túlnyomó többsége egyet ért, a tortatilalom sokaknál már túlmegy minden ésszerű határon.

Azt mondják: a közös ünneplés egy olyan esemény, amelytől nem akarják megfosztani gyermekeiket.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×