eur:
394.96
usd:
371.49
bux:
0
2024. április 19. péntek Emma

Visszafelé sülhetnek el a fogyókúrák

Azok a nők, akik elfogadják testüket, annak minden hibájával együtt, sokkal nagyobb eséllyel táplálkoznak egészségesen, illetve ösztönösen, mint azok, akik elégedetlenek testükkel - derült ki egy amerikai kutatásból. Ebből pedig az következik, hogy a fogyókúrák, a mögöttük meghúzódó elégedetlenség miatt visszafelé sülhetnek el.

A nők rendkívül sokszor beszélnek negatívan testükről, azt gondolják, hogy könnyebb úgy fogyniuk, ha elégedetlenek magukkal - mutatott rá Tracy Tylka, az Ohiói Állami Egyetem adjunktusa. Áprilisban publikált kutatása azt mutatta, hogy azok a nők, akik ösztönösen esznek, ha csak egy kicsit is, de soványabbak, mint tudatosan táplálkozó, fogyókúrázó társaik.

Mostani kutatásának eredménye pedig azt mutatja, hogy azok, akik elfogadják saját testüket, nagyobb eséllyel táplálkoznak ösztönösen.

Ez azt jelenti, hogy amikor éhesek, akkor önkorlátozás nélkül megesznek bármit, amit megkívánnak, elsősorban fizikai és nem érzelmi szükségletet elégítenek ki az evéssel, és szervezetük éhesség/telítettség érzéseire támaszkodnak elsősorban.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×