eur:
394.75
usd:
370.7
bux:
65114.77
2024. április 19. péntek Emma

A gleccsersítől a sivatagig

Bár az egzotikus utak, és a különböző extrém sport- és kalandtúrák igen drágák, mégis egyre keresettebbek a nyaralni vágyók körében. Az utazási irodák többsége megpróbál megfelelni az utazók igényeinek belföldi és, külföldi ajánlataikkal egyaránt.

Vadvízi evezések, szurdok-túrák, terepjárós programok, kerékpár- és gyalogtúrák, sivatagi kirándulások, valamint a gleccsersí iránt érdeklődnek a különleges nyaralást keresők.

A magyar utazási irodák többsége igyekszik a megszokott programokon kívül, belföldi és külföldi kalandtúrák szervezéséről gondoskodni. Ezek az utazások mindig egy sport-, illetve kalandprogram köré épülnek, így az út sikere jelentős mértékben függ az összeállított, speciális program színvonalától.

Különleges igények és ajánlatok

Az utazó számára fontos az ideális helyszín, a kitűnő minőségű felszerelés, és nem utolsó sorban a profi túravezetők és oktatók jelenléte. Ez nem mindig a legolcsóbb, de az élmény szempontjából a legjobb és a legbiztonságosabb megoldás.

A legtöbb utazási iroda mindezekhez speciális kalandtúra-biztosítást is kínál. A legkeresettebb sport-és kalandtúra már tavasztól a vadvízi evezés. A nagyobb veszélyt keresők szurdok-túrára is indulhatnak, ami tulajdonképpen vadvízi túrázás hegyi patakok medrében, esetenként kanyonokban.

Gleccsersí és golf

Ugyanakkor az utazási irodák gondoskodnak a téli sport szerelmeseinek igényeiről is, hiszen számukra a gleccsersí lehetőségét kínálják nyáron is. A szállás mellett biztosítják a síbérletet, sí-és snowboard oktatást, korcsolyázási lehetőséget, és az élményfürdők használatát.

Az ajánlatok között ma már megtalálhatók a golf utak is. A golfozni vágyókat Írország, Skócia, Észak-Európa leghíresebb golfpályái várják. A sport és kalandtúrák mellett egyre felkapottabbak a hajóutak, és az úgynevezett lakóhajók.

Hajóval az Antarktiszra

Számos utazási iroda a világ különböző pontjaira szervez hajóutakat, akár az Antarktiszra is. Lakóhajók inkább Európa vizein vehetők igénybe, melyek kifejezetten alkalmasak családok, baráti társaságok, vagy éppen magányra vágyók számára. Általában 2-12 fő kényelmes elhelyezésére kialakított "úszó" apartmanok.

Akik pedig távolabbi, egzotikus területeken szeretnének valamilyen kihívást, azoknak szólnak a sivatagi túrák főként az afrikai országokban, mint például Tunéziában, Marokkóban és Egyiptomban.

Ezek az utak, illetve túra lehetőségek általában mind költségesek, de az utazási irodák eltérő árajánlatokat nyújtanak különböző időtartamra.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!
választás 2024

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt. Elege van a "Gyurcsányozásból", és felidézte, mit csinált Karácsony Gergellyel a villamos, illetve a tram-train a 2022-es kampány ellenzéki előválasztásán.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×