eur:
392.84
usd:
366.41
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk

Kerüljék a dinnyét a parlagfűre allergiások!

A helyes táplálkozás sokat segíthet a pollenallergiásokon is. Tóth Gábor élelmiszermérnök az InfoRádióban elmondta, hogy sok gyümölcs, zöldség és folyadék fogyasztása javasolt, de ügyelni kell a keresztreakciók elkerülésére.

A szakember felhívta arra is a figyelmet, hogy a megfelelő étrend a bélrendszer nyálkahártyáját helyreállítja, ennek köszönhetően az allergiás tünetek is kevésbé jelentkeznek.

Tóth Gábor szerint a parlagfű elleni védekezésben is nagy szerepe van a gyomnövény irtása mellett a helyes táplálkozásnak.

A nyers gyümölcsökben és zöldségekben gazdag étrend mellett hatékony lehet a joghurt- és több fajta lékúra is.

A parlagfűre érzékenyek nem ihatnak kamillateát, és a szezon kezdete előtt jól teszik, ha törlik az étrendjükből a csokoládét, a sajtokat, a savanyú káposztát és a többi hisztamin tartalmú élelmiszert - tette hozzá az élelmiszermérnök.

Tóth Gábor javasolja, hogy az allergiások a keresztreakciók elkerülése érdekében szerezzenek be orvosuktól egy táblázatot a szezon kezdete előtt.

Példaként említette, hogy a parlagűvel "keresztreagál" a többi között a sárga- és a görögdinnye is.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×