A szakember felhívta arra is a figyelmet, hogy a megfelelő étrend a bélrendszer nyálkahártyáját helyreállítja, ennek köszönhetően az allergiás tünetek is kevésbé jelentkeznek.
Tóth Gábor szerint a parlagfű elleni védekezésben is nagy szerepe van a gyomnövény irtása mellett a helyes táplálkozásnak.
A nyers gyümölcsökben és zöldségekben gazdag étrend mellett hatékony lehet a joghurt- és több fajta lékúra is.
A parlagfűre érzékenyek nem ihatnak kamillateát, és a szezon kezdete előtt jól teszik, ha törlik az étrendjükből a csokoládét, a sajtokat, a savanyú káposztát és a többi hisztamin tartalmú élelmiszert - tette hozzá az élelmiszermérnök.
Tóth Gábor javasolja, hogy az allergiások a keresztreakciók elkerülése érdekében szerezzenek be orvosuktól egy táblázatot a szezon kezdete előtt.
Példaként említette, hogy a parlagűvel "keresztreagál" a többi között a sárga- és a görögdinnye is.