eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Kevés magyar repült szabadságra

A magyarok több mint kétharmada hazájában üdül, repülőre pedig jóval kevesebben szállnak, mint a közösségi átlag - derül ki egy európai uniós felmérésből, amely még 2004-es adatokon alapul.

A magyarok az európaiak többségéhez hasonlóan szívesebben üdülnek hazájukban, mint külföldön - derül ki az Európai Unió statisztikai hivatalának adataiból.

A felmérés szerint az európai átlagnál jelentősebb arányban választunk belföldi úti célt, ha pihenni megyünk.

Az EU-tagállamok átlagában a kereskedelmi szálláshelyen legalább négy éjszakát eltöltők közül mintegy 60 százalék a belföldön maradók aránya, Magyarországon viszont csaknem 73 százalék.

Az üdülők ennél nagyobb hányada csak Görögországban, Spanyolországban, Franciaországban, Olaszországban, Lengyelországban és Portugáliában töltötte hazai pihenőhelyen a szabadságát.

A legszívesebben a belgák, a dánok, az írek és a szlovének mennek külföldre: e nemzetek tagjainak mintegy 70 százaléka pihent legalább négy éjszakát külföldön.

A szigetlakók repülnek

Az üdülési cél eléréséhez használt leggyakoribb közlekedési eszköz két kivétellel minden EU-tagállamban az autó. Nem meglepő, hogy Nagy-Britanniában és Írországban a repülőgép lekörözte a kocsi népszerűségét.

Az arányok itt is sokatmondók: a kelet-európai tagállamok lakói - Észtország és Lettország kivételével - jóval a huszonötök átlaga alatt szálltak repülőre 2004-ben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 17:23
×
×
×
×