eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Alattomos ellenfelek: támadnak a füvek

A fűfélék okoznak problémát júliusban az allergiások számára. A szakember azt ajánlja: aki érzékeny ezekre a pollenekre, még a tünetek megjelenése előtt kezdje el szedni gyógyszereit.

Magyarországon csaknem hárommillió allergiás él. Közülük sokan a útifüvekre vagy a pázsitfüvekre érzékenyek - mondta az Nékám Kristóf allergológus az InfoRádióban.

Mint mondta: idén a szemtünetek okozzák a legnagyobb problémát.

A számítógépes munkát végzők akár munkaképtelenné is válhatnak a legkritikusabb időszakban - tette hozzá az allergológus.

Akinél jelentkeznek a tünetek, azoknak egyáltalán nem ajánlott füvet nyírni, egyáltalán ott lenni, ahol más nyírja az allergiát okozó növényeket.

Érdemes az utcai ruhát a hálószobábán kívül hagyni, és akár naponta hajat mosni.

A legcélravezetőbb megoldás azonban a gyógyszeres kezelés. A kúrát az allergiások akkor sem hagyhatják abba, ha megszűnnek a tüneteik. Mindaddig szedni kell a készítményeket, amíg a betegséget okozó pollen a levegőben van - mondta Nékám Kristóf.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×