INFORÁDIÓ 

2018. március 23. péntek
Emőke

Kihal Japán a szexhiány miatt

Infostart / InfoRádió
Többet kell szexelni - ezt ajánlja egy szakértő Japán demográfiai gondjainak megoldására. "A japánok egyszerűen nem foglalkoznak eleget a szexszel - véli dr. Kitamura Kunio, a Japán Családtervezési Szövetség igazgatója.

A Japán Családtervezési Szövetség 963 16 és 49 és közötti embert kérdezett meg. Ezek 31 százaléka azt mondta, hogy már egy hónapja nem bújt ágyba valakivel, de nem tudta megmondani, hogy miért. A szakértők ezt a "szextelenség" állapotnak írják le.

"Szextelenség"

"Persze fontosak a támogatások és a jóléti programok is, de a szextelenség szintén súlyos gond" - jegyezte meg a japán doktor.

A szigetország termékenységi rátája - azaz, hogy az átlagos nő, életében hány gyermeket szül - tavaly rekordmélységbe, 1.25 százalékra zuhant.

Demográfusok szerint viszont 2.1%-os szaporulatra van szükség ahhoz, hogy ne fogyjon el a japán népesség.

Kevesebbet töltenek az ágyban, mint a világátlag

A Durex óvszergyártó tavalyi felmérése szerint Japán végzett a vizsgált 41 ország közül az utolsó helyen, mert ott évente átlagban csak 45-ször szexelnek az emberek, szemben a 103-as világátlaggal.

Ennek az lehet az oka, hogy a munkamániás japán férfiakat túlságosan felzaklatják a munkahelyi feladatok ahhoz, hogy szexszel foglalkozzanak. Sok pár pedig egyszerűen nem szeretkezik rendszeresen.

"Fárasztó" kapcsolatban élni

A Japán Családtervezési Szövetség felmérése szerint a szexuális életet csak ritkán élő emberek 44 százaléka azt mondta, "túl fárasztónak" tartja a kapcsolatban élést.

A problémára az kínálhatna megoldást, ha a párok többet kommunikálnának - mondja de Kitamura. "Az ellenkező nemmel való efféle kapcsolat az, ami feléleszti bennünk a szaporodás iránti állati ösztönt" - fejtegette a szakember.

A címlapról ajánljuk