eur:
394.18
usd:
368.02
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk

Jolly Joker a sütemények közt...

... az a tésztakosárka, amibe most a rebarbarapüré került. A nyár folyamán bármilyen, éppen érő gyümölccsel megtölthetjük, amit egy kissé meg kell párolni, s összetörni, hogy töltelékhatású legyen. A kosárkák előre megsüthetők, de csak a tálalás pillanatában töltsük meg, nehogy a gyümölcstől elázzon. Néhány szem friss gyümölcs, egy kis tejszínhab meg néhány mentalevél jót tesz a megjelenésének.

Rebarbarás kosárka

Hozzávalók
a kosárkához:
25 dkg finomliszt
15 dkg vaj vagy margarin
10 dkg porcukor

5 dkg darált dió, mogyoró vagy mandula
2 tojássárgája
a tészta nyújtásához liszt
a formák kikenéséhez vaj
a töltelékhez:
50 dkg rebarbara (tisztítás után mérve)
8 dkg cukor
fél vaníliarúd
a díszítéshez néhány szem eper és mandula

A tésztához valókat gyorsan cipóvá gyúrjuk, és fóliába csomagolva legalább egy órára hűtőbe tesszük pihenni. Ezután belisztezett deszkán késfok vastagságúra nyújtjuk, és akkora kerek lapokká szaggatjuk, hogy 6-8 kivajazott kosárkaformát ki tudjunk bélelni velük. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (l80 C: légkeveréses sütőben 165 C) megsütjük, majd a formából kiborítva hűlni hagyjuk. Közben a rebarbarát megtisztítjuk, centis darabokra vágjuk és egy kevés cukros vízben, amibe a vanilíarudat is beledobtuk és kb.15 percig, illetve jó sűrűre főzzük. Ezután összetörjük, kihűtjük és tálalás előtt a kosárkákba, töltjük. Friss eperszemekkel díszítjük.

Elkészítési idő: 45 perc + a tészta pihentetése

Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.

Annyi Szoboszlai Dominik álmainak

Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×