eur:
394.64
usd:
365.36
bux:
64831.02
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Remény az öreg kövéreknek

Néhány plusz kiló egyáltalán nem felesleges akkor, ha nyolcvanon túli emberekről van szó - vélik amerikai kutatók, akik szerint a túlsúlyos egyének hosszabb életre számíthatnak, mint "normális" testsúlyú kortársaik.

A University of Southern California és a UC Irvine kutatói több ezer nyolcvanévesnél idősebb amerikai nyugdíjas testtömegindexét és életkorát hasonlították össze.

A kutatók nem csak a résztvevőknek a vizsgálat idején mért testtömegindexét ismerték, de rendelkeztek fiatalkori, testsúlyra és testmagasságra vonatkozó adataikkal is.

A normál súlyú 80-90 éves személyek halálozási mutatói rosszabbnak bizonyultak, mint azon kortársaiké, akiknél magasabb testtömegindexet mértek.

A vizsgálat során arra is fény derült, hogy azok, akik fiatal(abb) korukban túlsúlyosak voltak, majd sikerült lefogyniuk, átlagosan rövidebb életre számíthattak, mint azok, akiknek életük során sohasem volt súlyproblémájuk.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Mi mozgatja ma a tőzsdéket?

Mi mozgatja ma a tőzsdéket?

Reggel Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés, ezt követően pedig Európában vegyes, Amerikában pedig mínuszos nyitásra van kilátás. Ami a gazdasági eseményeket illeti, ma a magyar bérstatisztikákat is megismerjük a KSH jóvoltából, illetve demográfiai statisztikákat is közzétesz a hivatal. A szálláshelyek forgalmát is ismerteti a szervezet. Érkeznek az amerikai folyamatban levő lakáseladások, de ennél fontosabb, hogy az USA-ban az 5 éves inflációs várakozásokat is közzéteszik. Legutóbb növekedtek a várakozások, ami semmiképp nem jó hír a Fed számára.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×