INFORÁDIÓ 

2018. március 22. csütörtök
Beáta, Izolda

Mit néznek a magyarok a tévében?

Infostart / InfoRádió
Hírműsor, időjárásjelentés, kabaré. A Gfk felmérése szerint a magyar tévénézők ezeket a műsorokat kedvelik a legjobban. A piackutató intézet adásunknak elmondta, idehaza a filmek kevésbé népszerűek, mint a kelet-közép-európai régióban.

A Gfk piackutató vállalat felmérése szerint Magyarország továbbra is élen jár a televízió nézésben. A cég munkatársa, Kozák Ákos elmondta: Magyarországon tíz emberből minden harmadik azt mondja, hogy a tévé nélkül nem lehet teljes az élete. A leginkább tévéfüggők az idősebb nők, akiknek mintha ez lenne az egyetlen kapcsolatuk a külvilággal.

A legnépszerűbb műsoroknak Magyarországon a híradók számítanak, de nem a komoly politikai elemző műsorok, hanem a bulvárosabbak. Ezt követi az időjárás, aztán a humoros műsorok, végül a sportadók.

Érdekesség, hogy a legnézettebb tíz műfaj közé nem kerültek be a filmek, ami közép-kelet-európai összehasonlításban meglepetés - mondta az InfoRádióban Kozák Ákos.

A Gfk piackutató vállalat munkatársa szerint a közép-kelet-európai régióban minden második ember azt állítja, hogy a hírek számukra a legfontosabbak.

A sportműsorok viszonylag kisebb nézettségét a szakember szerint okozhatja a magyar futball helyzete. Kozák Ákos ellenpéldaként Csehországot hozta fel, ahol sikereket ér el a válogatott és egy-egy klubcsapat, ami segíti a sportcsatornák nézettségét is.

A címlapról ajánljuk