eur:
394.09
usd:
365.73
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Mit néznek a magyarok a tévében?

Hírműsor, időjárásjelentés, kabaré. A Gfk felmérése szerint a magyar tévénézők ezeket a műsorokat kedvelik a legjobban. A piackutató intézet adásunknak elmondta, idehaza a filmek kevésbé népszerűek, mint a kelet-közép-európai régióban.

A Gfk piackutató vállalat felmérése szerint Magyarország továbbra is élen jár a televízió nézésben. A cég munkatársa, Kozák Ákos elmondta: Magyarországon tíz emberből minden harmadik azt mondja, hogy a tévé nélkül nem lehet teljes az élete. A leginkább tévéfüggők az idősebb nők, akiknek mintha ez lenne az egyetlen kapcsolatuk a külvilággal.

A legnépszerűbb műsoroknak Magyarországon a híradók számítanak, de nem a komoly politikai elemző műsorok, hanem a bulvárosabbak. Ezt követi az időjárás, aztán a humoros műsorok, végül a sportadók.

Érdekesség, hogy a legnézettebb tíz műfaj közé nem kerültek be a filmek, ami közép-kelet-európai összehasonlításban meglepetés - mondta az InfoRádióban Kozák Ákos.

A Gfk piackutató vállalat munkatársa szerint a közép-kelet-európai régióban minden második ember azt állítja, hogy a hírek számukra a legfontosabbak.

A sportműsorok viszonylag kisebb nézettségét a szakember szerint okozhatja a magyar futball helyzete. Kozák Ákos ellenpéldaként Csehországot hozta fel, ahol sikereket ér el a válogatott és egy-egy klubcsapat, ami segíti a sportcsatornák nézettségét is.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Kijevnek több fegyverre van szükség, Lengyelország és Ukrajna ezért azt tervezi, hogy közös fegyvergyártó vállalatokat létesítenek a két ország területén - jelentette be Denisz Smihal ukrán kormányfő csütörtökön Varsóban, a lengyel hivatali partnerével közös sajtóértekezleten. Martin Herem, az észt fegyveres erők főparancsnoka bejelentette, országának két év alatt meg kell kétszereznie a védelemre fordított összegeket, hogy elegendő lőszert halmozhasson fel ahhoz, hogy döntő vereséget mérjen egy orosz inváziós erőre – írja a Reuters. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×