eur:
394.85
usd:
356.49
bux:
73003.59
2024. szeptember 14. szombat Roxána, Szeréna
Nyitókép: Nemzeti Adó- és Vámhivatal

Védett madarakat borzalmas körülmények között szállító sofőrt fogtak a NAV pénzügyőrei - videó

A pénzügyőröket szörnyű látvány fogadta a bolgár személyautó átvizsgálása során: a zsúfolt ketrecekben kétségbeesetten vergődtek a madarak, sokuk elpusztult. Volt köztük szigorúan védett is.

A pénzügyőrök egy bolgár járműszerelvényt tereltek le az M1-es autópálya Győr-Moson-Sopron vármegyei szakaszáról rutinellenőrzésre - írja közleményében a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.

A járőrök megdöbbentek, amikor az autó rakterét kinyitották:

összezsúfolt ketrecekben több száz különböző, kétségbeesett madár vergődött a forró kánikulában, és néhány már útközben elhullott.

Azonnal értesítették a területileg illetékes hatósági állatorvost, valamint a természetvédelmi hatóság munkatársait. A szakemberek megállapították, hogy a több száz csicsergő között van fokozottan védett tengelic madár is, melyek továbbszállítását azonnal megtiltották. A 40 éves sofőr azt mondta, hogy a madarakat Belgiumba és Hollandiába akarta szállítani.

A közel negyven darab törékeny, védett állat elhelyezéséről a természetvédelmi hatóság gondoskodott. Az egyenruhások természetkárosítás bűncselekményének megalapozott gyanúja miatt feljelentést tettek.

A tengelic madár Magyarországon védettséget élvez, természetvédelmi értéke egyenként 25 000 Ft, a faj a Természetvédelmi Világszövetség Vörös Listáján is szerepel.

A NAV videót is közölt a madárcsempész lekapcsolásáról, melyet hivatalos Facebook-oldalán tett közzé:

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.16. hétfő, 18:00
Toroczkai László
a Mi Hazánk elnöke, parlamenti frakcióvezetője
Pusztító katasztrófa zajlik az orrunk előtt, mégis sokan kételkednek benne

Pusztító katasztrófa zajlik az orrunk előtt, mégis sokan kételkednek benne

Idén nyáron 15 ország abszolút melegrekordja dőlt meg világszerte és nagy esély van arra, hogy 2024 lesz a legmelegebb év, túlszárnyalva az eddigi rekorder 2023-as évet. Ezen adatok tudatában, érzékelve a Magyarországot is sújtó nyári hőhullámokat, meglepőnek tűnhet, hogy vannak még olyanok, akik kételkednek a globális felmelegedésben. Pedig a kutatások szerint a tudósok 97%-a egyetért abban, az emberiség károsanyag-kibocsátása felelős a klímaváltozásért, tehát nem egy természetes folyamat zajlik jelenleg a bolygón. Ugyan a nyár csak most ért véget, ezért azt még nem látjuk, hogy a hőhullámok hogyan hatottak az emberek klímaváltozással kapcsolatos vélekedéseire, megnéztük a lehető legfrissebb kutatásokat, hogy vajon mennyire lehet jellemző még a klímaszkepticizmus és mivel győzhetőek meg leginkább az emberek a jelenleg zajló pusztító folyamat komolyságáról.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×