eur:
394.25
usd:
357.06
bux:
72982.36
2024. szeptember 3. kedd Hilda
Police car lights in night time, crime scene, night patrolling the city. Abstract blurry image.
Nyitókép: Evgen_Prozhyrko/Getty Images

Leckéztetni próbálták riválisukat, emberöléssel zárult az ügy - videóval

Gyilkosság és garázdaság miatt emeltek vádat négy ember ellen.

A Pest Vármegyei Főügyészség vádat emelt négy férfi ellen, akik a vármegye déli részén fekvő egyik településen meg akarták leckéztetni riválisukat, ami azonban emberöléssel zárult.

A főügyészség azt közölte kedden, hogy az ügy négy vádlottja egyazon család "érdekkörébe tartozó" férfi, részben rokoni, részben baráti kapcsolat révén. A család és a cselekmény sértettje is érintett volt kábító hatású szerrel kapcsolatos, a települést érintő üzletben, ami miatt területfelosztási vita alakult ki közöttük.

Kifejtették, 2022. február 22-én a vádlottak megállapodtak abban, hogy egyikük - akivel beszélőviszonyban volt - a sértett férfit kitalált ürüggyel találkozóra csalja, ahol akár bántalmazásával is, de megleckéztetik.

Az esti órákban a beszélgetést vállaló elkövető felhívta a sértettet azzal, hogy kifogyott autójából az üzemanyag és nem tud elindulni egy az 51-es út melletti fogadótól; kérte, hogy kannában vigyen neki benzint.

A sértett és pár barátja az elkövető kérésének megfelelően megjelent a megjelölt helyszínen, ahol időközben a többi elkövető elrejtőzött az út melletti erdős-fás részen különböző ütlegekkel és gumilövedékes fegyverrel felszerelkezve.

Az egyiküknél emellett olyan fegyver is volt, amellyel kis kaliberű, ólomból készült lövedéket is ki lehetett lőni - tették hozzá.

Miután a sértett kiszállt az autóból és az őt felhívó vádlott autójához lépett, a többi elkövető előbújva hangos kiabálással a sértett és barátai felé rohant, több lövést is leadva a sértett felé.

Az egyik elkövető a futva menekülő sértett után eredt és 2-3 méterről - az ebből a távolságból az élet kioltására alkalmas - ólomlövedékkel töltött fegyverrel fejen lőtte.

A lövés következtében a sértett magatehetetlenül rogyott össze és később, több mint kétéves kórházi ápolás után meghalt.

A Pest Vármegyei Főügyészség a sértettet fejbe lövő ember ellen aljas indokból elkövetett emberölés bűntette, a cselekmény során jelen volt többi elkövetővel szemben csoportosan és fegyveresen elkövetett garázdaság bűntette és aljas indokból elkövetett súlyos testi sértés előkészületének vétsége miatt emelt vádat - áll a közleményben.

Címlapról ajánljuk
Mérgezés miatt rengeteg hal pusztul el most a magyar vizekben

Mérgezés miatt rengeteg hal pusztul el most a magyar vizekben

A nyári forróságban nemcsak a nyílt vizek szintje csökkent drasztikusan, a tavak és folyók felmelegedése miatt oxigénhiány alakul ki, ami tömeges halpusztulást okoz. A Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet szóvivője, Lévai Ferenc szerint ezen a nyáron a szokásos halveszteség a többszörösére nőtt, az áremelést azonban el akarják kerülni.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.04. szerda, 18:00
Virág Barnabás
a Magyar Nemzeti Bank alelnöke
Hatalmas területet foglalt el az orosz hadsereg, egyre súlyosabb a helyzet a keleti fronton - Híreink az orosz-ukrán háborúról kedden

Hatalmas területet foglalt el az orosz hadsereg, egyre súlyosabb a helyzet a keleti fronton - Híreink az orosz-ukrán háborúról kedden

Minimális ellenállással tör előre az orosz haderő a 60 ezres Pokrovszk felé, a város ostroma bármikor megindulhat. Közben támadásba lendültek az orosz csapatok Vuhledár térségében és Luhanszkban is. Friss elemzések szerint Oroszország összesen 600 négyzetkilométernyi területet foglalt el Ukrajnában a nyáron, ami 2022 óta nem látott szám. Kurszkban jelenleg áll az ukrán offenzíva: a Koronyevó-szektorban jelentettek kisebb támadásokat, de egyelőre nincs hír érdemi területszerzésről. Közben menesztették az ukrán állami energiavállalat vezetőjét. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború fejleményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×