eur:
387.21
usd:
356.86
bux:
68329.22
2024. május 23. csütörtök Dezső
18 éven felülieknek
Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot
Nyitókép: Pexels.com

Fémcsővel verték eszméletlenre, majd konyhakéssel szúrkálták halálra

Nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt emelt vádat a Zala Vármegyei Főügyészség egy 36 éves férfi és 19 éves barátnője ellen, akik tavaly januárban megölték ismerősüket, majd ellopták értékeit és autóját – tájékoztatott a főügyészség szóvivője.

Jánky Judit közölte: a többszörösen büntetett előéletű férfi és barátnője rokoni viszonyban álltak a 65 éves férfival, többször is jártak nála a Nagykanizsához közeli településen - a rendőrség korábbi tájékoztatása szerint Eszteregnyén - lévő házában. A férfi úgy gondolta, hogy sok pénz lehet a kiszemelt áldozatuk bankszámláján, ezért eldöntötték, hogy egy este kicsalják őt az udvarra, ahol leütik, majd erőszakkal megszerzik bankkártyája adatait.

A házhoz érve a férfi lekapcsolta a villanyórát, hogy az áramszünet miatt a sértettet az udvarra csalja, eközben barátnője egy farakás takarásában figyelte a környéket. Amikor a sértett kilépett az udvarra, támadója egy nyolcvan centiméteres fémcsővel fejbe ütötte és a földön tovább ütlegelte.

A már magatehetetlen áldozatukat a két elkövető közösen bevonszolta a házba, ahol a férfi egy konyhakéssel halálra szurkálta, miközben a nő értékek után kutatott a lakásban. Ezután magukhoz vették az elhunyt értékeit, a garázsból pedig elvitték az autóját, amivel másnap reggel Baranya vármegyébe utaztak egy ismerősükhöz, rajta keresztül próbálták értékesíteni a járművet.

A Zala Vármegyei Főügyészség többszörösen minősített emberölés bűntette miatt emelt vádat a letartóztatásban lévő férfival és nővel szemben a Zalaegerszegi Törvényszéken.

Címlapról ajánljuk

Gulyás Gergely: Dobrev Klára követhetett el bűncselekményt, nem Sulyok Tamás

Magyarország nem ad ki senkit, aki az ország területén menekültként tartózkodik - mondta Gulyás Gergely. A Miniszterelnökséget vezető miniszter és Vitályos Eszter kormányszóvivő egyebek között beszélt Magyar Péter szerepléséről, az orosz hackertámadásról, a napelemeseket érintő ügyekről. Kiderült az is a Kormányinfón, hogy napi hatmillió forintra büntette az Európai Bíróság Magyarországot az úgynevezett jogi határzár miatt
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.23. csütörtök, 18:00
Prőhle Gergely
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukacs Intézet programigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×