eur:
398.27
usd:
372.27
bux:
69536.56
2024. június 16. vasárnap Jusztin
Nyitókép: police.hu

Biciklis futárt is bevont a drogterjesztésbe egy budapesti házaspár, csúnya lebukás lett a vége – videó

A kábítószerek piacán kokainra szakosodott hálózat szereplőit hosszas előkészületet követően, összehangolt akció során fogták el a rendőrök. Az egyik elkövető főként óbudai lakásán szolgálta ki vevőit, de címre is szállítottak ki árut a fővárosban.

Egy középkorú budapesti férfi 2020 júliusától az elfogásáig, vagyis 2021 szeptemberéig III. kerületi lakásán tárolt jelentős mennyiségű kokaint, és ott is szolgálta ki vevőit, akik készpénzzel, esetenként átutalással fizettek neki – közölte a Fővárosi Főügyészség.

A férfi feleségét is bevonta a kábítószer terjesztésébe, aki alkalmanként részt vett a kokain darálásában, hígításában és adagolásában, valamint – a férfi távollétében – ő tartotta a kapcsolatot a vevőkkel. Igény szerint a főváros távolabbi címeire a férfi maga vitte ki kocsival az árut, de

időnként egy 33 éves biciklis futár is segített neki, akivel a férfi általában délutánonként találkozott.

Ekkor átadta a futárnak a kiporciózott kokaint, és megjelölte neki a belvárosi kiszállítási címeket, majd estefelé eleinte napi, majd heti rendszerességgel számoltak el egymásnak egy óbudai benzinkúton.

A közlemény szerint a rendőrség 2021 szeptemberében épp egy ilyen találkozó során hajtott végre rajtaütést, és a szállítmány átadása után elfogta a 40 éves férfit és a futárt is. Mint írják, „a kokain forrása” egy 66 éves férfi volt, akinek az óbudai lakásában házkutatást tartott a rendőrség, és jelentős mennyiségű kábítószert foglalt le.

Az elkövetők letartóztatásáról felvételt is készített a rendőrség.

A Fővárosi Főügyészség a négy elkövetőt kábítószerrel való kereskedelemmel, a legidősebb vádlottat ennek jelentős mennyiségre elkövetett minősített esetével vádolja, és a három, jelenleg bűnügyi felügyelet alatt álló férfi vádlottra fegyházbüntetés, míg a nővel szemben börtönbüntetés, továbbá mindegyikük ellen pénzbüntetés kiszabását is indítványozza. A 40 éves férfival szemben az ügyészi indítvány része százmillió forintot meghaladó értékű vagyonelkobzás alkalmazása is.

Címlapról ajánljuk
Már félórányi vízipipázás is rendkívül káros lehet, a fogimplantátum körüli szövetet is tönkreteheti

Már félórányi vízipipázás is rendkívül káros lehet, a fogimplantátum körüli szövetet is tönkreteheti

A dohánytermékek közül a füstmentesek károsítják leginkább a fogimplantátumot – derül ki a Semmelweis Egyetem tanulmányából. Az intézmény Fogpótlástani Klinikájának docense az InfoRádióban elmondta: a dohánytermékek olyan káros anyagokat tartalmaznak, melyek a lágyszöveteknek és az alattuk lévő csontszövetnek is árthatnak, extrém esetben pedig a fogimplantátum elvesztéséhez is vezethet a dohányzás.

Marco Rossi vállalja a felelősséget a vereségért - "Hiába hívtam ki több játékost is az oldalvonalhoz"

Marco Rossi szövetségi kapitány magára vállalta a magyar labdarúgó-válogatott svájci csapattól elszenvedett 3-1-es vereségének felelősségét az Európa-bajnokság szombati napján.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.17. hétfő, 18:00
Fürjes Balázs a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja
Gyulay Zsolt a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×