eur:
389.18
usd:
363.32
bux:
68110.72
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Nyitókép: police.hu

Biciklis futárt is bevont a drogterjesztésbe egy budapesti házaspár, csúnya lebukás lett a vége – videó

A kábítószerek piacán kokainra szakosodott hálózat szereplőit hosszas előkészületet követően, összehangolt akció során fogták el a rendőrök. Az egyik elkövető főként óbudai lakásán szolgálta ki vevőit, de címre is szállítottak ki árut a fővárosban.

Egy középkorú budapesti férfi 2020 júliusától az elfogásáig, vagyis 2021 szeptemberéig III. kerületi lakásán tárolt jelentős mennyiségű kokaint, és ott is szolgálta ki vevőit, akik készpénzzel, esetenként átutalással fizettek neki – közölte a Fővárosi Főügyészség.

A férfi feleségét is bevonta a kábítószer terjesztésébe, aki alkalmanként részt vett a kokain darálásában, hígításában és adagolásában, valamint – a férfi távollétében – ő tartotta a kapcsolatot a vevőkkel. Igény szerint a főváros távolabbi címeire a férfi maga vitte ki kocsival az árut, de

időnként egy 33 éves biciklis futár is segített neki, akivel a férfi általában délutánonként találkozott.

Ekkor átadta a futárnak a kiporciózott kokaint, és megjelölte neki a belvárosi kiszállítási címeket, majd estefelé eleinte napi, majd heti rendszerességgel számoltak el egymásnak egy óbudai benzinkúton.

A közlemény szerint a rendőrség 2021 szeptemberében épp egy ilyen találkozó során hajtott végre rajtaütést, és a szállítmány átadása után elfogta a 40 éves férfit és a futárt is. Mint írják, „a kokain forrása” egy 66 éves férfi volt, akinek az óbudai lakásában házkutatást tartott a rendőrség, és jelentős mennyiségű kábítószert foglalt le.

Az elkövetők letartóztatásáról felvételt is készített a rendőrség.

A Fővárosi Főügyészség a négy elkövetőt kábítószerrel való kereskedelemmel, a legidősebb vádlottat ennek jelentős mennyiségre elkövetett minősített esetével vádolja, és a három, jelenleg bűnügyi felügyelet alatt álló férfi vádlottra fegyházbüntetés, míg a nővel szemben börtönbüntetés, továbbá mindegyikük ellen pénzbüntetés kiszabását is indítványozza. A 40 éves férfival szemben az ügyészi indítvány része százmillió forintot meghaladó értékű vagyonelkobzás alkalmazása is.

Címlapról ajánljuk
Elindultak az ellenőrzések az egészségügyben: mást várnak a háziorvosok, és mást a kamara

Elindultak az ellenőrzések az egészségügyben: mást várnak a háziorvosok, és mást a kamara

A háziorvosok kollegiális vezetője, Békássy Szabolcs azt mondta az InfoRádióban, hogy a Belügyminisztérium által nemrég elrendelt ellenőrzések célja hosszú távon nem a bírságolás, hanem egy átfogó kép kialakítása az egészségügyi ellátórendszer humánerőforrás helyzetéről. A Magyar Orvosi Kamara főtitkára pedig arról beszélt, hogy főként financiális okai lehetnek a nem megfelelő hatékonyságú kórházi munkavégzésnek.

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×