eur:
395.97
usd:
369.24
bux:
69711.91
2024. június 17. hétfő Alida, Laura
Nyitókép: police.hu

Tizenegyszeres alapdíjjal dolgozó taxis hiénát kapcsoltak le

A sofőr nem rendelkezett a taxizáshoz szükséges engedéllyel, ráadásul több mint egy éve lejárt a kocsijának a műszaki engedélye.

Minden létező szabályt megszegett egy budapesti áltaxis, akit a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) egyik motoros rendőre ellenőrzött a Belvárosban. A tizenegyszeres alapdíjjal is dolgozó férfi ellen a helyszíni bírság mellett eljárás indult, autója rendszámát pedig elvették – írja a police.hu.

A férfit március 16-án az V. kerületi Erzsébet téren ellenőrizték. A sárga Mercedesen taxijelzés és rendszám volt, feltüntették rajta a független szolgáltató feliratot, valamint a hivatalos áraktól több ponton jelentősen eltérő díjszabást.

Ugyan az alapdíj egységesen 1100 forint, az áltaxisnak volt olyan tarifacsomagja, amely 12 200 forintról indult.

A sofőr arról tájékoztatta az intézkedő rendőrt, hogy nem végez személyszállító szolgáltatást, amit a jármű külső jegyein túl az is cáfolt, hogy viteldíj-kijelző, pénztárgép és POS terminál működött nála, illetve több utastájékoztatót is elhelyeztek a taxiban. A rendőrség beszámolója szerint sem a férfi, sem a Mercedes

nem rendelkezett a taxizáshoz szükséges engedéllyel, az autónak ráadásul több mint egy éve lejárt a műszaki engedélye.

A motoros rendőrt nem győzte meg a sofőrnek az a védekezése, hogy csak azért van taxijelzése, mert így tudja használni a buszsávot.

A lejárt műszaki miatt a férfi helyszíni bírságot kapott, a személyszállító szolgáltatással összefüggő szabályok megszegése miatt közigazgatási eljárás indult ellene, a lejárt műszaki érvényesség okán pedig a helyszínen elvették az autó rendszámát.

Címlapról ajánljuk
Ismét célt ért a „pandadiplomácia” – szent a béke Kína és Ausztrália között?

Ismét célt ért a „pandadiplomácia” – szent a béke Kína és Ausztrália között?

A kínai miniszterelnök canberrai látogatása a két ország közötti diplomáciai viszony helyreállításának betetőzése – mondta az InfoRádióban Salát Gergely sinológus. A Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa hozzátette: a kínai vezetés pontosan tudta, hogy a korábban kirótt kereskedelmi szankciókkal sokat árthat az ausztrál gazdaságnak, mostanra azonban mindkét fél belátta, jobb a békesség.

Karácsony Gergely a Kúriához fordult, új választást szeretne - itt vannak az indokai

Budapest főpolgármestere beadta hétfőn a Kúriának azt az indítványt, amelyben a főpolgármester-választás eredményének megsemmisítését és a szavazásnak az egész városban történő megismétlését kéri.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.18. kedd, 18:00
Horváth Péter
a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke
Csúcsdöntésekkel indul a hét az amerikai tőzsdén

Csúcsdöntésekkel indul a hét az amerikai tőzsdén

Vegyes mozgásokkal indult a hét a tőzsdéken, az ázsiai piacokon nem alakult ki határozott irány, miután a befektetők egy sor friss gazdasági adatot értékeltek, beleérve az vártnál jobban alakuló kiskereskedelmi számokat, és a vártnál rosszabb ipari statisztikákat. A kedvezőtlen ázsiai hétindítás ellenére az európai piacokon pozitív felütéssel indult a nap a múlt heti lejtmenet után, bár a nyitástól távolodva elkezdett fogyni a lendület és délutánra vegyes mozgások alakultak ki. Az amerikai indexek óvatosan emelkednek, de ez is elég ahhoz, hogy új történelmi csúcsok szülessenek.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×